Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Trender och inspiration

I vår kultur har vi alltid haft svårt att se döden som en del av livet. Även om döden är ständigt närvarande är den på något sätt ändå alltid frånvarande. Men det finns många tecken som tyder på att döden håller på att avdramatiseras. Vi vågar oftare nämna det tidigare onämnbara, vi börjar allt tidigare i livet att planera för döden, vi får allt mer bestämd uppfattning om hur begravningen ska gå till, vilken musik som ska spelas, vilka dekorationer som ska göras osv.

Det här är trender och tendenser som vi som dagligen möter. Därför kommer vi att fortlöpande ta fram produkter och tjänster som underlättar för alla som vågar och vill sätta en mer personlig prägel på en begravning. Du hittar en del av det vi har att erbjuda på följande sidor.

Magasinet Memento

Minnesplats med smärtsam historia

Fria och förslavade afrikaner bidrog till den fysiska, kulturella och andliga världen på nedre Manhattan under kolonialtiden. Minnesplatsen i New York rymmer smärtsam historia.

”En älskad person finns alltid kvar”

Sara Hedrenius var 20 år och hade hälsat på sin pappa i Tallinn när hon ombord på Estonia var med om den största svenska fartygsolyckan någonsin. I sin bok berättar hon om hur hon överlevde natten, och granskar även de märkliga turerna efter olyckan.

Centrala Medelhavet en "tyst grav"

Centrala Medelhavet kallas ”den tysta graven”. Sedan 2014 har mer än 20 000 människor drunknat eller registrerats saknade där. Nu gör allt hårdare lagar att ännu fler dör.