Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Trender och inspiration

I vår kultur har vi alltid haft svårt att se döden som en del av livet. Även om döden är ständigt närvarande är den på något sätt ändå alltid frånvarande. Men det finns många tecken som tyder på att döden håller på att avdramatiseras. Vi vågar oftare nämna det tidigare onämnbara, vi börjar allt tidigare i livet att planera för döden, vi får allt mer bestämd uppfattning om hur begravningen ska gå till, vilken musik som ska spelas, vilka dekorationer som ska göras osv.

Det här är trender och tendenser som vi som dagligen möter. Därför kommer vi att fortlöpande ta fram produkter och tjänster som underlättar för alla som vågar och vill sätta en mer personlig prägel på en begravning. Du hittar en del av det vi har att erbjuda på följande sidor.

Magasinet Memento

Samarbete ska minska tid i bårhus

​​​​​​​Nytt samarbete ska se till att begravningslagen hålls och tiden i bårhus minskar. Skatteverket är initiativtagare.

Spanska sjukan tog de unga och friska

"Döstädning är roligt och tillfredsställande"

”Nej det är inte alls sorgligt att skapa lite ordning och reda i sitt hem och bland sina saker på ålderns höst. Det menar i alla fall Margareta Magnusson, 88.