Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Trender och inspiration

I vår kultur har vi alltid haft svårt att se döden som en del av livet. Även om döden är ständigt närvarande är den på något sätt ändå alltid frånvarande. Men det finns många tecken som tyder på att döden håller på att avdramatiseras. Vi vågar oftare nämna det tidigare onämnbara, vi börjar allt tidigare i livet att planera för döden, vi får allt mer bestämd uppfattning om hur begravningen ska gå till, vilken musik som ska spelas, vilka dekorationer som ska göras osv.

Det här är trender och tendenser som vi som dagligen möter. Därför kommer vi att fortlöpande ta fram produkter och tjänster som underlättar för alla som vågar och vill sätta en mer personlig prägel på en begravning. Du hittar en del av det vi har att erbjuda på följande sidor.

Magasinet Memento

Mat och värdskap betydelsefullt vid minnesstunden

Minnesstunder kan ha hundratals gäster eller vara små med bara de allra närmaste. Oavsett vilket behövs någon form av värdskap.

”Kyrklig begravningsbyrå bör bli fråga för politiken”

Politiken kommer att behöva göra ett omtag kring kyrkan som huvudman för begravningsverksamheten. Det menar Ulf Lernéus, förbundsdirektör för SBF.

"Starka kvinnor har format mig"

Skådespelaren Ewa Fröling har suttit med vid tre dödsbäddar. Tvärtemot vad hon hade väntat sig infann sig ett magiskt lugn.