Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

0

Mormonernas begravningstraditioner är en del av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, också känd som "Mormonkyrkan". Deras begravningsceremonier återspeglar deras unika trosuppfattningar och följer strikta riktlinjer som är grundade i deras religiösa praxis.
Här följer detaljer kring mormonska begravningar:

 • Ursprung och grundläggande trosuppfattningar:
  Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga grundades av Joseph Smith i USA på 1800-talet. Kyrkan tror på ytterligare heliga skrifter utöver Bibeln, inklusive Mormons bok. De tror att Jesus Kristus uppenbarade sig för Smith och att kyrkan är en återställning av den ursprungliga kristendomen.
   
 • Begravningsceremonin:
  Inom mormonkyrkan är jordbegravning den accepterade och vanligaste formen av begravning. Begravningsakten äger vanligtvis rum i det egna kapellet eller möteshuset, om möjligt. Under ceremonin kan det inkludera sång, tal och vittnesbörd från medlemmar av församlingen.
   
 • Ljus och kors:
  Mormonska begravningsceremonier har inte levande ljus, eftersom ljus symboliserar Jesu Kristi närvaro, och de anser att ljus inte är nödvändiga för att påminna om Kristus. De föredrar också att inte ha kors på trycksaker, bilar eller andra föremål som används i samband med begravningen.
   
 • Svepdräkt:
  Den avlidne kläs vanligtvis i en speciell svepdräkt som används inom mormonkyrkan. Denna svepdräkt är en vit klädnad som symboliserar renhet och återfödelse. Klädandet utförs ofta av medlemmar i församlingen.
   
 • Gravläggning:
  Liksom många andra kristna trosuppfattningar föredrar mormoner jordbegravning. De tror på en fysisk uppståndelse och en fortsättning av själen efter döden, och jordbegravning anses vara den mest lämpliga metoden för att förbereda kroppen för denna uppståndelse.


​​​​​​Mormonernas begravningstraditioner är starkt förankrade i deras religiösa tro och kultur. De strävar efter att hedra den avlidne och fira livet genom att följa de riktlinjer som har fastställts inom Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Begravningen är en tid för reflektion och andlig gemenskap inom kyrkans medlemmar.