Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Vad kostar en borgerlig begravning?

0

Grunden är att det inte är någon skillnad i priserna för en begravning på grund av trosuppfattning eller religiös ordning. För borgerlig begravning är det är samma pris för begravningsbyråns tjänster. 2021 kostade en genomsnittlig begravning mellan 18.000 - 37.000 kr.

Läs mer om kostnader för begravning

För borgerlig begravning är det en stor valfrihet i hur begravningen utformas, det kan påverka kostnaden t ex. om de anhöriga väljer en viss borgerlig officiant eller väljer en ceremonilokal själva och inte den som Svenska kyrkan tillhandahåller.
Svenska kyrkan har statens uppdrag att utföra begravningsverksamheten (förutom i Stockholm och Tranås där det är kommunen) och ska enligt lag tillhandahålla ceremonilokaler utan religiösa symboler för t. ex. borgerlig begravning. 

Trenden är att allt fler väljer borgerlig begravning och många av de auktoriserade begravningsbyråerna har utbildade borgerliga officianter. 

Vid borgerlig begravning är det vanligt att ta upp ett tema som speglar det liv som har levts. Det kan vara ett särskilt intresse, en livsåskådning etc. Lokalens utsmyckning, musiken och dikterna kan spegla det. 

Läs mer om borgerlig begravning