Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Blogg

Åsa och Sophie

Blogg

En djupdykning i livets svåraste ämne

Vad går livet egentligen ut på? Det pratar jag och min väninna Sophie om en eftermiddag i bubbelpoolen på ett spa. Det är ett av våra absoluta favoritämnen och, ärligt talat, något som vi faktiskt diskuterar varje gång vi träffas.

Läs mer

Åsa kramar björn

Blogg

Är du lycklig utan att veta om det?

– Vet du, jag känner mig aldrig lycklig. Och jag blir så trött på att höra alla tjata om hur viktigt det är att vara lycklig för att man ska kunna må bra. Varför måste det vara så? Han skakar sorgset på huvudet.

Läs mer

Lena och Carharina Lindell

Blogg

Begravningsentreprenörens dagbok, del 4

Tänk om de inte tycker om mig. Tänk om de tycker att jag är för ung och inte alls förtroendeingivande. Tänk om jag inte riktigt kan svara på alla deras frågor och gör dem besvikna. Tänk om jag gör mamma besviken…

Läs mer

Med tacksamhet uppstår ren och skär magi

Har du tänkt på hur bra du har det? Vaknar du i din egen säng på morgonen utan att vara rädd, ha ont, känna sorg, oro..? I så fall är du extremt lyckligt lottad och det ska du känna tacksamhet för.

Läs mer

Åsa Scharin

Blogg

Det finns en fortsättning efter döden

Min pappa var övertygad om att det skulle vara helt över. ”När man är nergrävd så är det slut. Då blir det svart”, konstaterade han bistert. Jag blev alltid så frustrerad när han sa så, eftersom jag så innerligt vill att det ska fortsätta på något sätt.

Läs mer

Catharina Lindell del 3

Blogg

Begravningsentreprenörens dagbok, del 3

Förra helgen var jag på en korridorsfest. Det sägs inte rakt ut, men jag kan känna vibbarna av hur mina jämngamla bekanta ser på mig som lite udda. De fascineras av hur man frivilligt kan arbeta på en begravningsbyrå. I takt med att drinkarna flödar kommer också de nyfikna frågorna.

Läs mer

Åsa på tivoli

Blogg

Jag sjunger in våren med en pensionär

Det var en solig förmiddag och jag var ute på min power walk. Plötsligt kom en jättesöt gammal farbror med rullator gåendes emot mig. Våra blickar möttes och jag tänkte att nu ska jag prata med farbrorn och kanske muntra upp honom lite grand.

Läs mer

Catharina Lindell del 2

Blogg

Begravningsentreprenörens dagbok, del 2

Vad är det som i slutändan egentligen betyder något? Jag kan inte säga att jag med säkerhet vet svaret på den frågan. Men jag kan iallafall säga att yrket har hjälpt mig att förstå vad som i slutändan inte betyder något.

Läs mer

Åsa Cohen

Blogg

Ju mer du ger – desto mer får du…

Det måste vara något med den rosa färgen som gör människor glada, för så mycket komplimanger har jag aldrig tidigare fått! Och gissa vad folk ger mig komplimangerna för? Jo, för att skorna gör dem glada!

Läs mer

Catharina och morfar

Blogg

Begravningsentreprenörens dagbok, del 1.

Jag kunde aldrig förbereda mig på vad det innebar att verkligen arbeta på en begravningsbyrå. Att dagligen möta döden och avlidna människor, familjer i sorg och berättelser som går rakt in i hjärtat.

Läs mer

Dogge har begravningen planerad

Blogg

Sista varvet runt Alby i en skottsäker Volvo

Dogge Doggelito:" Jag ska begravas i Botkyrka kyrka och min kista, som ska vara av ädelträ från de mörkaste regnskogar, ska köras dit i en skottsäker specialbeställd Volvo. Men först måste jag köras ett sista varv runt Alby."

Läs mer

Catharina Lindell bloggar på begravningar.se

Blogg

Ny bloggare på begravningar.se!

Vi är glada att kunna meddela att begravningsentreprenören Catharina Lindell blir en av våra bloggare i vår. Vi kommer att kunna följa hennes tankar och vardag här på begravningar.se och på Facebook.

Läs mer

Åsa och martin

Blogg

Skratta för livet

En genomsnittlig vuxen person skrattar cirka 15 gånger per dag. Denna siffra ska jämföras med barn, som ler och skrattar i genomsnitt 400 (!) gånger per dag!

Läs mer

Lycklig Åsa

Meningen med livet – vad är det?

”Meningen med livet är inte alls att vara lycklig. Det är att vara till nytta, att vara redbar, att vara medkännande”.

Läs mer

Åsa Scharin

Blogg

Sjung för livet!

Ett nytt år har startat och vad är viktigare än att känna förväntan och nyfikenhet inför allt som ska hända! Som världen ser ut just nu behöver vi nog alla mer hoppfullhet och glädje.

Läs mer

Åsa och lycka

Blogg

En lycko-julklapp till er alla!

Michael Dahlén, ekonomi- och ”lycko”professor på Handelshögskolan vill ge oss en fin julklapp, som jag i min tur vill dela med mig av till er. Med dessa fem så kallade ”minut-utmaningar” blir vi nämligen bevisligen lyckligare.

Läs mer

Åsa badar

Blogg

Det här är lycka - så det så!

Du tror att du blir lycklig av mer pengar – FEL! Du tror att du blir lycklig av en större bil – FEL! Du tror att du blir lyckligare av ett häftigare jobb – FEL!

Läs mer

Åsa julpyntar

Börja julpynta och bli lyckligare!

I svåra tider som dessa får vi göra allt vi kan för att må lite bättre. En engelsk studie har visat att människor som börjar julpynta redan i november är lyckligare än andra.

Läs mer

Att minnas utan att kunna gå till graven

Blogg

För alla oss som inte har någon grav att besöka

Hur gör man om man inte har någon grav att gå till för att sätta blommor eller ljus? Åsa Scharin ger tipsen.

Läs mer

Rosa skor

Blogg

Rosa skor och en massa kärlek

Så jag tänker fortsätta på min inslagna väg genom livet: Jag sjunger med pensionärer, jag ger människor med snygga skor komplimanger, jag tackar för komplimanger jag får .

Läs mer

hund2

Blogg

Jobbiga tankar? Tänk ”delete”…

När du tänker jobbiga tankar, oavsett om det är under dagen eller på natten, bara tänk ”delete”, du vet samma som när du raderar något du skrivit i din dator. Jag lovar, det funkar!!!

Läs mer

Åsa och döden

Blogg

Det finns många som inte vågar prata om döden…

För några veckor sedan hittade jag en annons i tidningen, där Svenska Kyrkan bjöd in till en samtalsgrupp med namnet ”Våga prata om döden”. Det lät ju intressant, tänkte jag, och anmälde mig. Jag fick den sista lediga platsen.

Läs mer

Begravningen ett minne

Blogg

Ett liv är alltid värt att minnas

Varför har så många plötsligt fått för sig att vi bara ska ”skyffla undan” det som borde vara självaste slutfanfaren..? Begravningen är ju den absolut sista chansen att få ytterligare ett minne av en älskad person.

Läs mer

Åsa och Helene pod

Blogg

Vi poddar i solsken

Helene och jag bestämde oss för att göra en ”spontanare” och bjuda in vänner och bekanta, som har följt och lyssnat på vår podd sedan vi startade. Vi hade tänkt oss ett avsnitt. Så fel vi tänkte!

Läs mer

Åsa läser dödsannonser

Blogg

Sommarens bästa citat

Jag måste erkänna en sak – jag läser dödsannonser. Alltid. Oftast blir jag lättad när jag ser att den som har dött var född på 1920- eller 30-talet.

Läs mer

Åsa i hängmattan

Blogg

Dåligt sommarväder är bra för hjärnan och själen!

Det är nog många som just nu känner viss besvikelse över att sommaren inte riktigt vill komma igång. Kanske rentav börjar få panik och inse att semestern snart är över och sedan är det dags att börja jobba igen?!

Läs mer

Åsa med hund

Blogg

Men… det är ju det som är hela MENINGEN, ju…!

”Meningen med livet är inte alls att vara lycklig. Det är att vara till nytta, att vara redbar, att vara medkännande”. Jag reagerade omedelbart när jag läste det. Men hallå?

Läs mer

Åsa och Sophie

Blogg

Vi blir aldrig, aldrig för gamla för en busvissling

Jag var och handlade mat och gick djupt försjunken i min inköpslista när jag plötsligt hörde någon busvissla bakom mig. Genast stannade jag upp och vände mig om.

Läs mer

Åsa sommar

Blogg

Positivt tänkande kan ändra det mesta

Min mycket hårt arbetande väninna har precis kommit på hur hon ska få en riktigt lång, underbar och ledig sommar. I själva verket har den redan börjat.

Läs mer

Åsa i grönt

Blogg

Vad var livet värt om vi inte får ett värdigt sista avsked?

Det borde ju vara en självklarhet, eller hur? Att när vi en gång dör så ska det finnas människor runtomkring oss som sörjer att vi är borta men samtidigt minns hur mycket fint och roligt vi har haft i våra liv.

Läs mer

Åsa Scharin såpbubblor

Blogg

Världens lyckligaste folk – så klart!

För sjätte året i rad har finländarna blivit utsedda till världens lyckligaste folk. Sverige ligger på sjätte plats omgivna av länder som Norge, Danmark, Island och Nederländerna.

Läs mer

Åsa och Helene samtalsspelet

Helene och jag ska avdramatisera döden…

Det är nog egentligen inte möjligt, tänker jag när jag ser kortspelet/samtalsspelet ”Ett levande samtal”, som finns att köpa hos Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer. Fast samtligt – vi borde ju faktiskt prata mer om döden än vi gör här i Sverige.

Läs mer

Vänner

Blogg

Vänner lika viktiga för hälsan som rätt kost och motion

Forskning visar faktiskt att det kan vara ännu viktigare för oss att ha vänner och familj runt omkring sig än att leva ett ”renlevnadsliv”.

Läs mer

Heleneochåsa

Blogg

När livet plötsligt ställs på ända

Han hade ingen aning om hur han skulle hantera varken sina känslor eller det faktum att han nu måste ordna med begravningen. –Hur går man ens till väga, undrade han frustrerat. Jag vet ju ingenting om sådant här.

Läs mer

Åsa och Helene

Blogg

Vi måste våga prata om döden

Men lika svåra som samtalen om döden kan vara, lika viktiga är de! Jag vet inte hur många människor jag har mött, som har samma erfarenhet – när någon i deras närhet dör eller blir allvarligt sjuka – då försvinner plötsligt vänner och bekanta.

Läs mer

Kraftkvinnor

Blogg

Kraftkvinnor i podden!

Hur ska man beskriva två kvinnor som Amelia Adamo och Birgitta Piper? Båda två födda på 1940-talet med ett nyligen avslutat världskrig bakom sig och en ocean av möjligheter framför sig.

Läs mer

Åsa Scharin med vänner

Blogg

Begravningen – det sista minnet du någonsin kommer att få…

Det borde ju vara en självklarhet, eller hur? Att när vi en gång dör så ska det finnas människor runtomkring oss som sörjer att vi är borta men samtidigt minns hur mycket fint och roligt vi har haft i våra liv.

Läs mer

Åsa Scharin bloggar om hellre ensam än riskerad bli lämnad

Blogg

Hellre ensam än riskera att bli lämnad?

Så fort vi väljer att älska någon – oavsett om det är en människa eller ett djur – så blottar vi ju strupen och gör oss sårbara. Ingen av oss vet någonting om framtiden.

Läs mer

Åsa med katt

Blogg

Katten Chilli leker pälsmössa

Så här i juletider är vi nog många som saknar någon som inte finns med oss längre. Självklart tänker jag på mina föräldrar och barndomens alla jular, som aldrig kommer tillbaka.

Läs mer

Åsa kramar björn

Blogg

”All I want for Christmas is you”…

Allt jag önskar mig i jul är du. Hur låter det? Vi lever i en minst sagt skakig värld med ett fruktansvärt krig inte långt ifrån oss, med stigande elpriser, inflation och förmodligen en större arbetslöshet än vi sett på länge runt hörnet.

Läs mer

Åsa i grönt

Blogg

TACKA LIVET VARJE DAG

En solig eftermiddag stöter jag plötsligt på två personer, som kommer att förgylla min dag men som också stannar kvar i mitt hjärta. Jag har sett dem förut. På mina promenader har jag stött på dem, hälsat och sagt några ord om vädret.

Läs mer

Den olydiga ballongen

Blogg

Kan en LP-skiva påverka hela ditt liv..?

Jag satt i ett väldigt intressant och spännande samtal med en vän alldeles nyligen. Vi pratade om vilka personer vi är idag och hur vi var när vi var små. Hur har vi blivit som vi är? Det är ju svårt bara att också sätta ord på det.

Läs mer

Åsa och Helene pod En hyllning till livet

Blogg

Vår fantastiska podd!

Vi är så otroligt glada över all positiv respons vi får för vår podd, Helene och jag. Det är så många som har skrivit till oss och tackat. Och lika många som kommer fram till oss på stan och berättar hur podden faktiskt har hjälpt dem på olika sätt.

Läs mer

Åsa glad

Hur kan Åsa vara så glad – hon är ju inte ens smal..!

När det händer extra knäppa och roliga saker så brukar jag skriva ned det för att inte glömma bort. Det är ju annars lätt hänt när livet bara rusar på. Här kommer några:

Läs mer

Åsa och statistiken

Bakom varje siffra finns en människa

”Då blir det kod 2451 och du kan slänga alla papper du har fått från oss”, slog Håkan på Statistiska Centralbyrån i Sundsvall fast. Jag blev plötsligt alldeles matt. ”Är det säkert?”, frågade jag med darrande röst. ”Ja, nu har jag bestämt detta – är du nöjd med 2451?”

Läs mer

Åsa möter Lasse Stefans

Blogg

Olle Jönsson om De sista ljuva åren

De sista ljuva åren – hur ljuva blir de egentligen? Den frågan ställde jag till dansbandsikonen Olle Jönsson i Nordens största dansband, Lasse Stefanz.

Läs mer

En sommar fylld med gråtande män…

Egentligen började hela historien långt innan den här sommaren. Vår gode vän, som vi kallar Dr. Müller, var på bio med sin förtjusande hustru. De såg filmen ”A star is born”.

Läs mer

Den röda adressboken

Blogg

Sommarens mest tänkvärda bok

”Den röda adressboken” av Sofia Lundberg handlar om en nästan 90 år gammal, mycket ensam kvinna, som inte har långt kvar att leva. Genom hennes röda adressbok, som hon har haft sedan år 1928, får vi följa med på en makalös livsresa.

Läs mer

Åsa Scharin såpbubblor

Blogg

Skippa jobbångesten – sommaren är långt ifrån slut!

”För många är semestern slut och det är dags att återvända till verkligheten”. Så inleddes en artikel i en av våra dagstidningar tidigare i veckan. Här beskrivs hur många av oss känner olust inför att tvingas återvända till jobbet.

Läs mer

Blogg

Hellre glad än avundsjuk

Avundsjuka handlar om att missunna någon någonting och önska, om så tvunget, att det hellre hade varit jag. Och det var precis den känslan jag insåg att jag hade när jag förra året läste om familjen i de lappländska fjällen, som hade plockat 218 liter kantareller!!!

Läs mer

Åsa med kattungar

Blogg

Kan livet verkligen bli bättre än så här..?

Sommar. Ett hus vid vattnet. En snäll hund. Två hästar i en hage. Tre vuxna katter. Tre kattungar i en lada. Kantareller i skogen. Inga grannar, inga bilar, inget internet.

Läs mer

Åsa dricker kaffe

Vad är jag – eller vem är jag…?

Så frågan är: är vi det vi gör, det vi har eller det vi tänker? Intressant, eller hur?

Läs mer

Åsa kramar björn

Blogg

Man knuffas dit man ska i livet och möter dem man behöver

Plötsligt läser man något och allt står ”som förklarat”. Jag har fått den enormt stora äran att vara en av åtta kvinnor som blivit intervjuade till en bok.

Läs mer

Blogg

De fem sakerna människor ångrar mest när de är döende

Vad tror du att du skulle ångra mest på din dödsbädd? Det är väl inget vi brukar gå omkring och tänka på, precis, men författaren Bronnie Ware har jobbat inom palliativ vård och vet. I boken ”The top five regrets of the dying” får vi svaret:

Läs mer

Åsa Scharin och Jakob Ratz Endler

Blogg

Lev nu och dö sen

Är människor, som på olika sätt har/har haft döden i sin närhet bättre på att leva? Sedan boken ”Hantera döden – en handbok”, av Jakob Ratz Endler, narkos- och intensivvårdsläkare, kom ut har jag i princip läst ALLT som han har varit delaktig i.

Läs mer

Podd - Åsa och Helene

Blogg

Vår magiska podd är lanserad!

Helene och jag har ju fått det hedervärda uppdraget att göra en podd för Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer, som precis som Facebooksidan heter ”En hyllning till livet”. Ja, hedervärt är verkligen ordet.

Läs mer

Lev nu och dö sen!

Blogg

Podd - En hyllning till livet

Håll ögon och öron öppna – för snart händer det! Snart startar podden "En hyllning till livet" sen där vi tar upp viktiga, jobbiga och sorgliga saker som har med död och begravning att göra, men vi ska också HYLLA LIVET!

Läs mer

Saker att köpa

Blogg

101 saker att köpa innan du dör

Jisses, fnös jag när jag hittade boken i min bokhylla. Varifrån kom den här? Att jag själv skulle ha köpt den är helt otänkbart, så förmodligen var den en gåva från någon omtänksam väninna. Typ.

Läs mer

Åsas medaljong

Blogg

Jag svek dig inte...

Hon var så glad, den lilla versionen av mig själv och jag ställde mig frågan: Hur väl har jag förvaltat hennes glädje och förväntningar på livet?

Läs mer

Sjung för livet

Blogg

Sjung för livet

Nu har det gått mer än två år sedan vi fortfarande levde ett ”normalt” liv. Då vi kunde kramas, umgås, resa och gå på fotboll. När ingen hade en tanke på vad en kilowatt-timme el kostade. När bensin och diesel kostade vad det gjorde och inte mer med det. När det fortfarande var fred i Europa.

Läs mer

Åsa Scharin såpbubblor

Blogg

Får Åsa vara ensam hemma – hon är ju ett barn!

Jag såg den omdebatterade serien ”Våra barns hemliga liv” på SVTPlay för ett tag sedan. Så naturliga, så härliga – jag kom på mig själv med att önska att de aldrig skulle behöva bli vuxna och tråkiga.

Läs mer

Vi var lyckliga men visste inte om det

Blogg

Vi var lyckliga – men vi visste inte om det…

Vi inser inte hur bra våra liv är förrän de plötsligt inte är det längre. Och nu med det fruktansvärda som händer i Ukraina finns det än större anledning att tänka på det.

Läs mer

Åsa Scharin bloggar om mirakel

Blogg

Vad händer när vi dör?

Jag har börjat läsa en intressant bok. Boken heter ”Att möta döden med tillit och hopp”, skriven av forskaren och neuropsykiatikern Peter Fenwick. 


Läs mer

Minnesruna

Blogg

Jag vill läsa min minnesruna medan jag lever!

Jag vill läsa min minnesruna medan jag lever! Tänk så många fina saker (förhoppningsvis) som kommer att skrivas – eller sägas – som jag aldrig kommer att få reda på!

Läs mer

Varje dag måste vara en bra dag att dö på

Blogg

Varje dag måste vara en bra dag att dö på

Jag blir så ledsen när jag hör hur människor längtar till helgen eller hur de går och räknar ner månader och veckor tills det äntligen är semester. Men resten av dagarna, då? Resten av livet? Ska det bara vara en transportsträcka?

Läs mer

Åsa kramar björn

Blogg

Att prata med någon okänd gör dig glad!

Forskare har kommit fram till att det gör oss glada att prata med någon vi inte alls känner. Lite småprat med busschauffören, någon som står framför dig i kassan, ja, vem som helst som du stöter på under dagen.

Läs mer

ALS inget ont som inte för något gott med sig

Blogg

Inget ont som inte har något gott med sig?

När min mamma hade haft ALS i ett 10-tal år kom jag plötsligt att tänka på ordspråket "Inget ont som inte har något gott med sig".

Läs mer

Åsa tar ut segern i förskott

Blogg

Ta alltid ut segern i förskott!

Livet – det är här och nu. Egentligen vet vi ju alla det. Och några garantier för framtiden är det faktiskt ingen som har. Så ta ut varenda seger i förskott! Bara gör det!

Läs mer

Vad gör oss lyckliga

Blogg

Jag tror att jag har tänkt fel.

Om meningen med livet är att vara lycklig så måste vi ställa oss frågan: Vad det är som gör att vi blir lyckliga? Det är ju rimligen inte alls samma sak för alla.

Läs mer

Fyra tips för att bli lycklig

Blogg

Välj en cykel istället för en Rolls Royce

Hur gör man för att bli lycklig? Åsa Scharin ger fyra tips i veckans blogg.

Läs mer

Åsa med sengångare

Det enda vi behöver i livet är kärlek

Vissa jagar lyckan i form av pengar, prylar och makt. Det är så löjligt. Det enda man behöver i livet är kärlek och en och annan sengångare…

Läs mer

Åsa Scharin bloggar om mirakel

Mirakel, finns de? Svar: JA!

Det vi tillsammans har låtit vår mamma utstå skulle vi aldrig acceptera att ett djur fick genomlida. Läkaren var tyst i flera sekunder. Han hade inget mer att säga.

Läs mer

Hantera döden

Blogg

Lev som om varje dag vore den sista!

Jag kommer att dö. Insikten drabbar mig som ett knytnävsslag i magen efter att ha läst boken ”Hantera döden - en handbok”, skriven av narkos- och intensivvårdsläkaren Jakob Ratz Endler

Läs mer

Åsa olycklig i onödan

blogg

Varför vara olycklig i onödan…?

Spara aldrig någonting till ett speciellt tillfälle – att leva ÄR det speciella tillfälle!

Läs mer

Åsa möter Lasse Stefans

Blogg

Varför måste det bara vara sorgligt..?

Vår egen dansbandskung, Olle Jönsson i Lasse Stefanz, undrar varför begravningar alltid måste vara så deprimerande. Allting handlar bara om att ta avsked, varför kan man inte fokusera mera på att vi ska ses igen?

Läs mer

Åsa i radio

Bryt ihop och gå vidare

Du är din egen lyckas smed, heter det, och det är sant. Jag tänker på det varje dag och har en känsla av att det finns en del som borde tänka på det lite oftare…

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Blogg

Glöm inte bort att vara tacksam!

Titta på allt du har och känn efter – är jag glad för det här? Tacksam? Älskar jag den jag lever tillsammans med? Säg det, i så fall. Hela tiden! Njut av vartenda ögonblick, varenda måltid, vartenda skratt. För tro mig - det kommer en dag när det är för sent.

Läs mer

Ikigai meningen med livet

Blogg

Hitta din egen Ikigai

Har du koll på din Ikigai? Vårdar du den, pratar du med den och låter du den njuta? Perfekt – då kan du sluta läsa här och gå och göra något mysigt tillsammans med din Ikigai. Om inte...

Läs mer

ingen begravningsceremoni

Blogg

Så klart att vi måste ha en fest!

Det finns en trend i Sverige idag som är mycket bekymmersam – fler och fler väljer helt enkelt bort alla former av avskedsceremoni

Läs mer

Dogge har begravningen planerad

Blogg

Dogge Doggelito har sin begravning planerad och klar

Dogge menar att det finns två saker ingen vill prata om i Sverige – pengar och döden. ”Jag har förlorat min fru, min dotter, min bäste vän och min hund. Men det är en del av livet."

Läs mer

Åsa Scharin åker limo

Blogg

Den mänskliga kontakten slår allt

Det är härligt att få en släng av lite hederligt, gammaldags och mänskligt beteende.

Läs mer

Åsa Scharin såpbubblor

Blogg

Är du lycklig utan att veta om det?

"Vet du, jag känner mig aldrig lycklig. Och jag blir så trött på att höra alla tjata om hur viktigt det är att vara lycklig för att man ska kunna må bra. Varför måste det vara så?"

Läs mer

Blogg

Meningen med livet – när du vet att det snart är över

”Hur väljer du att tillbringa dina sista dagar i livet när beskedet kommer att jorden snart ska gå under?”

Läs mer

Blogg

Inbjuden till podden "Roligare än du tror"

Lyssna på Åsa Scharin, Amelia Adamo och Susanne Hobohm i podden Roligare än du tror

Läs mer

Åsa Scharin om lycka

Blogg

Det här är lycka – så det så!!!

Du tror att du blir lycklig av mer pengar – FEL! Du tror att du blir lycklig av en större bil – FEL! Du tror att du blir lyckligare av ett häftigare jobb – FEL!

Läs mer

Vi ses i himlen pappa

Ett liv är alltid värt att minnas

Det är viktigt att hylla en person när den har dött. Vi hyllar ju inte personens död – vi hyllar att personen har LEVT! Varför har så många plötsligt fått för sig att vi bara ska ”skyffla undan” det som borde vara självaste slutfanfaren..?

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Blogg

En djupdykning i livets svåraste ämne

Vad går livet egentligen ut på? Det pratar jag och min väninna Sophie om en eftermiddag i bubbelpoolen på ett spa. Sophie har förlorat två systrar i cancer.

Läs mer

Åsa Scharin bloggar_ lek hotell

Blogg

Tråkigt under pandemin? Lek hotell!

Börjar du bli sugen på att resa? Att få lite roligt i vardagen? Gör som jag och min sambo – lek hotell!

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Blogg

I sorgens spår kom också förlusten av stora summor

Hur är det ens möjligt att sådant kan hända, kan man fråga sig?

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Blogg

Sjung tillsammans med en pensionär!

Jag blev verkligen oerhört berörd över artikeln om hur många människor som dör alldeles, alldeles ensamma. Därför har jag bestämt mig för att göra något!

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Små stunder av lycka - viktigare nu än någonsin!

Just nu skulle så klart livet kunna vara roligare. Därför är det viktigare än någonsin att försöka hitta de små glädjeämnena i livet och det är jag faktiskt expert på!

Läs mer

Åsa Scharin bloggar

Död och inte saknad av någon

Jag läser i en tidning att det varje år dör tvåhundra personer i Sverige som har varit döda i över en månad utan att någon har saknat dem. När jag börjar förstå vad det är jag läser blir jag chockad, ledsen och arg. 

Läs mer

Åsa Scharin bloggar!

Jag älskar livet. För varje år som går blir jag mer och mer tacksam över möjligheten att få vakna bredvid min älskade sambo, att ha vänner som tycker om mig och att jag har fått vara frisk.

Läs mer