Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Dödsannonser

0

Syftet med en dödsannons är inte bara att tillkännage dödsfallet, utan också att tala om var och när begravningen skall äga rum, eller om den skall ske i enskildhet.

Man kan även uppmana att ge ett bidrag till något ändamål som var betydelsefullt för den avlidne.

De flesta väljer att publicera dödsannonsen i ett digitalt minnesrum på www.familjesidan.se det är där du ska söka efter dödsannonsen och få information om begravningen, anmäla dig till minnesstund, skänka en gåva och beställa en blomma till begravningen. 

Sök dödsannons på familjesidan.se

Nekrolog/ runa/ minnestext och notis, är text på tidningens familjesida. Nekrologen/ runa/minnestext har en personlig text som ibland kan kompletteras med ett fotografi. Texten undertecknas av den/de som skrivit dem. En notis innehåller enbart fakta om den avlidne.

Under senare år har det blivit allt vanligare med personligt utformade dödsannonser. 

Här är några exempel:

 

Magasinet Memento

Kollektiv Sorg ger röst åt gatuvåldets offer

Bakom varje dödsfall i de pågående gängkonflikterna finns vänner och anhöriga som lämnas ensamma med sin sorg och sitt trauma. Det vill rörelsen Kollektiv Sorg ändra på.

Döden som en smältande isbit

Artisten Tomas Andersson Wij har en stark förtröstan om att döden innebär stor frid – likt en isbit som faller i varmt vatten och sakta löses upp.

Med lek och komik om döden

Med barnteaterpjäsen Döden döden, som spelats under våren på Backa teater i Göteborg, har regissören Gustav Deinoff velat ge barn möjlighet att reflektera kring de stora existentiella frågorna.