Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Dödsannonser

0

Syftet med en dödsannons är inte bara att tillkännage dödsfallet, utan också att tala om var och när begravningen skall äga rum, eller om den skall ske i enskildhet.

Man kan även uppmana att ge ett bidrag till något ändamål som var betydelsefullt för den avlidne.

De flesta väljer att publicera dödsannonsen i ett digitalt minnesrum på www.familjesidan.se det är där du ska söka efter dödsannonsen och få information om begravningen, anmäla dig till minnesstund, skänka en gåva och beställa en blomma till begravningen. 

Sök dödsannons på familjesidan.se

Nekrolog/ runa/ minnestext och notis, är text på tidningens familjesida. Nekrologen/ runa/minnestext har en personlig text som ibland kan kompletteras med ett fotografi. Texten undertecknas av den/de som skrivit dem. En notis innehåller enbart fakta om den avlidne.

Under senare år har det blivit allt vanligare med personligt utformade dödsannonser. 

Här är några exempel:

 

Magasinet Memento

Minnesplats med smärtsam historia

Fria och förslavade afrikaner bidrog till den fysiska, kulturella och andliga världen på nedre Manhattan under kolonialtiden. Minnesplatsen i New York rymmer smärtsam historia.

”En älskad person finns alltid kvar”

Sara Hedrenius var 20 år och hade hälsat på sin pappa i Tallinn när hon ombord på Estonia var med om den största svenska fartygsolyckan någonsin. I sin bok berättar hon om hur hon överlevde natten, och granskar även de märkliga turerna efter olyckan.

Centrala Medelhavet en "tyst grav"

Centrala Medelhavet kallas ”den tysta graven”. Sedan 2014 har mer än 20 000 människor drunknat eller registrerats saknade där. Nu gör allt hårdare lagar att ännu fler dör.