Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Kistor i trä eller med personlig prägel

Begravningskistor finns i många olika material, färger, prisklasser och utföranden. Vanligast är träkistor i ek, furu, björk eller spånskiva. Även kista av plåt finns. Det finns alltså stora möjligheter få en kista med personlig prägel som speglar den avlidnes personlighet eller de efterlevandes önskemål. Allt för att få en så personlig prägel som möjligt. En svepdräkt medföljer i regel alla begravningskistor. 

Det finns kistor för begravning i miljövänlig biokomosit samt FSC-certifierade begravningskistor som innebär att kistan följer standarder för skogsbruk och spår­barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö. Samtliga kistor är testade för att motsvara de krav som ställs vid jordbegravning och kremation.

Standardmåttet för svenska kistor är att 199,5 cm långa och 58 centimeter breda utvändigt. Därutöver finns också ett stort urval både längre och bredare kistor för större kroppsmått. 

Barnkistor finns storlekar mellan 40 och 170 cm.

 

Hur väljer jag kista till begravning?

Om det inte finns några uttryckliga önskemål kan man försöka spegla den avlidnes personlighet. Var det en natur- och miljömedveten person kanske biokompisit eller kistor i ren, obehandlad furu ligger nära till hands. Var det en person som gillade kust och hav kanske kistan Ocean är ett bra val medan de som var mer för flärd och "det goda livet" kanske ska titta extra på sortimentet En hyllning till livet

 

Hur köper jag en begravningskista?

Hos din auktoriserade begravningsbyrå får du möjlighet att se utbudet av begravningskistor. Allt ifrån traditionella utföranden och färger till designade kistor. Alla håller hög kvalitet och är miljöanpassade. Din auktoriserade begravningsbyrå kan också hjälpa dig med speciella önskemål.

På många begravningsbyråers hemsidor kan du använda funktionen Boka Online för att se vilka kistor och urnor som finns.