Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Annonsera i tidning

0

En dödsannons är ett sätt att meddela att en anhörig gått bort, men kan också ses som en hyllning till den avlidne. Annonsen är förbehållen de allra närmaste.

Dödsannonsen innehåller oftast en symbol, den avlidnes namn, födelsedatum och dödsdatum, namn på närmast sörjande, en vers eller dikt samt information om begravningen och eventuell minnesstund.

Din auktoriserade begravningsbyrå hjälper dig med utformning och bokning av dödsannonsen i de tidningar du önskar. Korrektur och prisuppgift får du av begravningsbyrån som därefter förmedlar annonsen till valda tidningar. Hos tidningen kommer annonsen oftast med både i papperstidningen och på tidingens hemsida. 

Här kan du förbereda en dödsannons inför besöket på begravningsbyrån.
OBS! Det kan ta några sekunder för sidan att ladda klart. 

Mer om dödsannonser

Vid ett dödsfall är det viktigt att underrätta släkt och vänner dels om dödsfallet men också om begravningen. Det kan ske på många olika sätt; telefonsamtal, sms, e-post, Facebook, Twitter och andra sociala medier, dödsannons, sorgebrev, nekrolog, själaringning och flaggning.

Dödsannonsen är fortfarande det vanligaste sättet att nå framförallt dem som man inte har daglig direktkontakt med. Dödsannonsen sätts oftast in i den dagstidning där den avlidne bodde och hade sina vänner. Många gånger vill man kanske också sätta in dödsannonsen i en tidning på annan ort, exempelvis födelseorten eller den ort där den avlidna bott länge under sitt liv.

Dödsannonser

På många orter minskar dödsannonsens betydelse allteftersom antalet prenumeranter på den fysiska dagstidningen minskar.
Ett enkelt och billigt alternativ kan då vara att producera en dödsannons som endast publiceras på nätet i ett så kallat Minnesrum. Därifrån kan annonsen skrivas ut och sändas till släkt och vänner utan tillgång till internet, på samma sätt som många gör med urklipp av tidningsannonsen.

Sök efter dödsannonser och minnesrum på  www.familjesidan.se

Ett alternativ till dödsannonsen är ett s.k. sorgbrev. Det är ett personligt utformat brev eller kort till släkt och vänner. Här kan man kanske också beskriva den avlidnes sista tid och berätta betydligt mer än vad som ryms i en dödsannons.


Beståndsdelar i en modern dödsannons

Symbol: Används för att påvisa religionstillhörighet, intresse, yrke eller något själsligt

Inledning: En sista hälsning till den avlidne, eller i undantagsfall yrkestitel

Sörjande: Familjerelationer, även husdjur tar plats där idag

Vers: Ofta beskriver versen den avlidne, dennes liv, intresse eller en kortare sentens som hyllar denne

Begravningsinformation: Här meddelas tid och plats, ev. klädsel, information om gåvofonder, minnesstund och kondoleanser.

 

 

Fördjupad läsning