Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Nyhetsarkiv

Maj 2022

Miljöstipendium instiftat av SBF

Stipendiet är till för att utveckla lösningar för begravningsverksamheten som är mindre miljöbelastande eller förbättra miljöaspekten i redan befintliga lösningar.

Spaning mot framtiden när SBF fyller 100 år

Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer hade sitt 100 års-jubileum i Göteborg 6-8 maj. Läs och se bilder från tre intressanta dagar med spaningar mot framtiden.

SBF startar podden ”En hyllning till livet”.

I den nystartade podden ”En hyllning till livet” vågar Åsa Scharin och Helene Wish Persson prata om döden – och livet. För även om döden knackar på vår dörr en dag så ska vi ju leva alla andra dagar!

Mars 2022

Begravningar utan känd ceremoni minskade under 2021

För första gången har antalet Begravningar utan känd ceremoni, så kallade ”direktare”, minskat efter att under en lång tid av år ökat i omfattning. Nu ser vi dock en minskning under 2021.

Januari 2022

Utbildning är en trygghet för konsumenten

Utbildning är en av de viktigaste sakerna i SBF:s auktorisation. Men vad innebär det i praktiken för begravningsbyrån och konsumenten?

December 2021

Tiden ökar igen mellan dödsfall och begravning

Tiden mellan dödsfall och begravning ökar till 24,4 dagar. Ur ett etiskt perspektiv så kan man ifrågasätta om vi ska låta våra avlidna få vänta så länge på gravsättning.

November 2021

200 etiska frågor om begravningar under 25 år

Etiken i samband med dödsfall och begravning har alltid varit en stor och viktig del för begravningsbranschen. Det Etiska rådet bildades 1996 och under åren har näsan 200 olika etiska frågor lyfts och diskuterats.