Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Välja begravningsurna - standard eller efter önskemål

När man väljer kremering behöver ni också välja en urna. Begravningsurnor finns i många prisklasser, material och utföranden. Därför kan man välja en urna till begravningen som speglar personligheten.

Vanligast är en urna för gravsättning direkt i jord. Dessa är ofta gjorda i förgängliga material, dvs biologisk nedbrytbar. Ska urnan däremot placeras i en gravkammare eller ett kolumbarium måste man tvärtom välja en urna i ett beständigt material.
Det finns också särskilda begravningsurnor för gravsättning till sjöss, de är speciellt utformade så de upplöses i vatten. 

Naturligtvis finns miljövänliga begravningsurnor som antingen är producerade av svenskt trä från FSC-certifierat skogsbruk, pressad bark eller potatisstärkelse. 

De flesta begravningsceremonier sker med kista där kremering sker efteråt. De närmaste brukar senare samlas till en mindre ceremoni då urnan sänks ner i graven. Det blir dock vanligare med ceremoni med urna då kremering skett först och urnan är det som är i centrum i ceremonilokalen.

Hitta rätt urna hos din lokala begravningsbyrå som ofta erbjuder ett stort utbud att välja från.