Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Gravskötsel abonnemang

0

Att sköta en grav innebär oftast att några gånger per år plantera växter, rengöra gravstenen och lägga en krans på graven vid allhelgona. För en del kan graven bli ett dåligt samvete, man kanske bor på annat håll i landet eller helt enkelt har svårt att ta sig till graven.
På många men långtifrån alla kyrkogårdar kan man beställa gravskötsel av kyrkogårdsförvaltningen. Erbjudanden ser olika ut över landet.

Om du däremot beställer abonnemang på gravskötsel via vår samarbetspartner Memodo så får du gravskötsel med planteringar och en bild på graven efter genomförd planering och rengöring av gravstenen.

Tjänsten innebär att att graven blir skött med nya planteringar vid fyra tillfällen per år.

  • Vårplantering
  • Sommarplantering
  • Höstplantering
  • Vinterkrans 
  • Underhåll genom rengöring av gravstenen, borttagning av fallna löv och uppfriskande jord vid omplanteringar.
Gravskötsel abonnemang

Efter varje plantering så får du en bild på gravplatsen till din mail. Abonnemanget löper årsvis. Gravskötseln ombesörjs av Memodo som utför tjänsten tillsammans med Veteranpoolen.
För prisinformation och beställning klicka på länken nedan:

Gravskötsel abonnemang >>

Dödsboet kan betala gravskötsel

Det är vanligt att man låter dödsboet betala för gravskötsel, på så sätt slipper de anhöriga betala. I Livsarkivet finns det också möjlighet att som önskemål ange att pengar ska avsättas för gravskötsel,. Om begravningen har varit men bouppteckning och arvskifte inte är klart, så kan du ändå låta dödsboet ta kostnaden med det kvittot som du erhåller.  Det blir ett utlägg som du kan få tillbaka av dödsboet.
Det finns abonnemang upp till 5 år.

Läs mer och beställ gravskötsel här >>

Video som beskriver tjänsten