Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Kostnader efter begravningen

0

Kostnader för begravning kan du läsa mer om här. Efter begravningen finns det också kostnader som dödsboet ska betala, en del obligatoriska och en del frivilliga:

Juridik

Efter ett dödsfall är det lag på att en bouppteckning göras. En del anhöriga väljer att göra den själva. Om begravningsbyrån anlitas kostar en bouppteckning från 6.500 kr men kan vara betydligt dyrare om det finns mycket tillgångar och familjekonstellationen är komplicerad.

I många fall finns det ett arv som ska fördelas och ofta hjälper begravningsbyråns auktoriserade boutredare/jurister till att ordna med de nödvändiga juridiska handlingarna för dödsboet och arvingarna.

Läs mer om bouppteckning

Gravsten

En gravsten kan kosta från 6.000 kr om det handlar om en befintlig gravsten som ska kompletteras med ett namn. Om ny gravsten ska beställas så är priserna från ca 8.000 kr och uppåt.
Vill du läsa mer om gravstenar och få inspiration?

Läs mer om gravstenar 

Sociala medier

Om den avlidne har konton i sociala medier så bör anhöriga kontrollera om man är angiven som nära anhörig med behörighet att kontrollera den avlidnes olika konton. Om så inte är fallet så kan den auktoriserade begravningsbyrån hjälpa till att stänga ner sociala medier. 

Nedstängning av sociala medier