Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Vad ska man ha för klädsel vid begravning

0

Vad ska man tänka på för att välja rätt kläder till en begravning? Hur formellt man behöver klä sig på begravningar varierar. Men även när det inte finns någon uttalad klädkod om begravningsklädseln, kan det kännas bra att klä upp sig. Det är dels ett sätt att förbereda sig själv inför begravningen, dels ett sätt att visa respekt och sitt deltagande.

Vanligaste begravningskläderna för män är mörk kostym (kavaj). Svart slips är alltid korrekt. De som tillhör den närmaste familjen kan även ha vit slips. Slipsar för begravning kan du köpa i vår nätbutik.

För kvinnor kan det innebära, mörkt dräkt, klänning, kjol, byxor, mörka strumpor och en vit scarf alternativt halsduk.

Valfri klädsel innebär att gästernas klädsel är just valfri. Detta hindrar inte de gäster som vill klä sig formellt att göra det. När det står ljus klädsel eller sorgklädsel undanbedes innebär detta att ljus (valfri) klädsel ska användas.
Barn kan alltid ha sina finkläder.
 

Livsarkivet

Vilka kläder ska gästerna ha på din begravning?

Fyll i Livsarkivet så blir det inga oklarheter. Helt kostnadsfritt.

Till Livsarkivet.se

 

Sorgbandet


Sorgbandet kan du köpa i vår nätbutik eller hos din auktoriserade begravningsbyrå

Sorgband har varit borta en tid för att åter börja användas. För att markera att man har sorg finns ett sorgband att fästa på blus, kavaj eller rockslag som en hjälp för en själv och till dem man möter. Sorgbandet signalerar "jag har sorg, därför kan jag vara lite skör just nu". Detta lilla sorgband fästs med en pin med en fågelsymbol. I t.ex sportsammanhang, då någon närstående till laget avlidit, kan laget bära ett brett sorgband på vänster arm.