Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Familjesidan.se stödjer Rädda Barnen under allhelgona

Tänd ett ljus
Nyhet

Under allhelgonahelgen tänds ljusen på gravar, i minneslundar och på andra minnesplatser, och även i de digitala minnesrummen på nätet. Familjesidan.se skänker 5 kronor till Rädda Barnen för varje tänt digitalt ljus under allhelgonaveckan.

- Många har långt till sina anhörigas gravplatser och därför vill vi uppmärksamma att det går att tända ett digitalt ljus i någons minnesrum. För den som tänder ljuset kostar det inget, utan det är begravningsbyråerna som står för detta, säger Ulf Lernéus. Antalet tända ljus och minnesord på familjesidan.se ökar för varje år. Våra familjer blir mer och mer utspridda och därför har många långt till graven. Då är det bra att på det här sättet kunna hedra och minnas genom att tända ett digitalt ljus i någons minnesrum.

Rädda Barnen finns på plats i Sverige och 118 länder för att hjälpa de barn som har det svårast. - Just nu är läget är akut i flera länder. I katastrof och konflikt är det ofta barnen som drabbas värst, och vi gör allt vi kan för de barn vars liv slagits i spillror. Därför är vi tacksamma för familjesidans och begravningsbyråernas engagemang i detta, säger Åsa Regnér, Generalsekreterare på Rädda Barnen.

Familjesidan.se är en neutral sida för begravningsbyråbranschen som samlar drygt hälften av alla dödsannonser och minnesrum i landet. Sidan drivs av Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer men även byråer som inte tillhör SBF använder sidan för att dödsannonsen ska bli lätt att hitta för vänner och släktingar.

I takt med att papperstidningen läses av färre och de digitala tidningarna blir starkare, så har dödsannonsen också blivit digital och kan därmed ses av flera. Det har samtidigt öppnat upp för fler möjligheter för gäster på begravningen och vänner på distans som vill delta. Nu kan man köpa en blomma och skänka en minnesgåva till begravningen direkt från ett minnesrum. Men också funktionen att tända ett digitalt ljus och skriva ett minnesord ger möjligheter att när som helst skänka en tanke åt någon som betytt mycket i ens liv.

Till familjesidan.se >>