Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Bris och familjesidan
Pressmeddelande

Familjesidan.se stödjer Bris under allhelgonaveckan

I allhelgonahelgen tänds ljusen på gravar, i minneslundar och på andra minnesplatser. Men också i de digitala minnesrummen på nätet.
-Många har långt till gravplatsen och därför vill vi uppmärksamma att det går att tända ett digitalt ljus i någons minnesrum.
-För andra året gör vi ett samarbete med Bris där familjesidan.se skänker 5 kronor för varje tänt digitalt ljus under allhelgonaveckan, säger Ulf Lernéus.

Antalet tända ljus och minnesord på familjesidan.se ökar för varje år. Under pandemin var det många som inte kunde delta på begravningar utan i stället valde att se dem via direktsändning över nätet. Då blev det också naturligt att både tända digitala ljus och skänka en minnesgåva digitalt.

Till Bris kan barn vända sig för stöd när någon gått bort. Men ibland också när de har allmänna frågor och funderingar om döden. 

-Sorg är en naturlig del av livet men också viktigt att bearbeta, därför känns det särskilt bra att vuxna genom att tända ett ljus samtidigt kan stötta barn som mår dåligt. Vi är tacksamma för familjesidans engagemang i detta, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris. 

Familjesidan.se är en neutral sida för begravningsbyråbranschen som samlar drygt hälften av alla dödsannonser och minnesrum i landet. Sidan drivs av Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer men även byråer som inte tillhör SBF använder sidan för att dödsannonsen ska bli lätt att hitta för vänner och släktningar. 

I takt med att papperstidningen läses av färre och de digitala tidningarna blir starkare, så har dödsannonsen också blivit digital och kan därmed ses av flera.

Det har samtidigt öppnat upp för fler möjligheter mot gäster på begravningen och vänner på distans som vill delta. Nu kan man köpa en blomma och skänka en minnesgåva till begravningen direkt från ett minnesrum. Men också funktionen att tända ett digitalt ljus och skriva ett minnesord ger möjligheter att när som helst skänka en tanke åt någon som betytt mycket i ens liv.

Till familjesidan.se