Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Välj en cykel istället för en Rolls Royce

Fyra tips för att bli lycklig
Blogg

Välj en cykel istället för en Rolls Royce

För en vecka sedan såg jag och några vänner filmen ”House of Gucci”, som handlar om familjen Gucci och deras liv. Den dåvarande VD:n blev mördad och det var hans exfru som hade beställt mordet. För detta fick hon 27 års fängelse.

Enligt media var hon, Patrizia Reggiani, en lycksökerska som bara var ute efter familjen Guccis pengar. Hon har bland annat sagt: ”Jag gråter hellre i en Rolls Royce än skrattar på en cykel”. Och det är detta som veckans blogg ska handla om.

Några dagar efter vår filmkväll åt jag och väninnorna middag tillsammans och jag tog upp detta uttalande, som jag tycker är helt förfärligt. Ingen normal människa skulle väl tycka så? Tänkte jag… Men det var jag helt ensam om – alla väninnorna höll nämligen med Patrizia Reggiani.

Jag var i chock och har gått och tänkt jättemycket på det sedan dess. Slutsatsen jag har kommit fram till är att mina väninnor inte vet vad lycka är. Hade de vetat det så hade de valt cykeln alla dagar i veckan.

Hur gör man för att bli lycklig då, kan man ju fråga sig? Jag vet i alla fall några sätt:

  1. Att förstå att kärlek är ett arbete. Man kan inte bara slå sig till ro och tro att man inte behöver jobba med sin relation. Den kräver massor av jobb! När sa du senast till din partner att du älskar honom eller henne? När gav du senast beröm? När hittade ni på något romantiskt ihop? Min värsta fasa hade varit om min sambo plötsligt en dag inte skulle finnas och jag kom på hur mycket jag borde ha sagt men inte gjort…
  2. Skaffa en katt eller en hund! Det finns inget snällare och du kommer i princip att bli lycklig per automatik. Så enkelt är det (tror jag i alla fall).
  3. Var snäll mot människor! Varje omtanke gör någon glad och då blir du själv också glad. Och är man glad så är lyckan inte långt borta.
  4. Unna dig ”smånjutningar” – öppna en flaska bubbel en måndag, ät middag på finaste porslinet fast det bara är tisdag, köp ett nytt nagellack bara för att du är DU och för att du är BÄST!

Gör du detta så garanterar jag att du kommer förstå varför du ska välja cykeln.


Åsa Scharin