Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Små stunder av lycka - viktigare nu än någonsin!

Åsa Scharin bloggar

Små stunder av lycka - viktigare nu än någonsin!

Just nu skulle så klart livet kunna vara roligare. Vi sitter visserligen alla i samma coronabåt men det tröstar ju inte så mycket. Därför är det viktigare än någonsin att försöka hitta de små glädjeämnena i livet och det är jag faktiskt expert på!

Jag tänker därför dela med mig av några eleganta tips som kan göra livet skojigare. Vi börjar med ett besök hos tandhygienisten. På en skala – hur långtråkigt är det inte att sitta i en tandläkarstol? Blotta tanken är nästa outhärdlig. Anledningen är förstås att jag inte får prata på flera minuter.

Sedan några år tillbaka har jag löst detta dilemma på ett jätteroligt sätt. Det började med att jag verkligen tyckte att jag hade varit väldigt duktig, som inte hade pratat och stört tandhygienisten i dennas viktiga arbete. När jag var klar med munsköljningen frågade jag därför om jag hade varit duktig.

Tandhygienisten svarade att jag hade varit väldigt duktig. – Borde jag då inte få ett gummidjur som belöning, undrade jag. Att tandhygienisten i fråga inte rörde en min är faktiskt imponerande. Istället gick hon direkt fram till lådan där gummidjuren förvarades och jag fick välja ett. Den gången tog jag en lila bläckfisk.

Numera nästan längtar jag till mina besök hos tandläkaren. Min samling av färgglada gummidjur har en egen plats på en bänk i vårt sovrum. Och på tal om sovrum – jag vet inte om detta är så vanligt, men själv får jag snabbt så oerhört långtråkigt om jag vaknar före min sambo. Det går ju inte att tända sänglampan och börja läsa - då kan man ju störa den andra.

Plötsligt en morgon fick jag en fantastisk idé! Det var jättelänge sedan jag hade byggt en koja och var bygger man på bästa sätt en koja om inte i sängen! Full av förväntan inför detta nya äventyr låg jag stilla och väntade på att sambon skulle vakna. När han till sist gjorde det föreslog jag att vi skulle leka koja.

Med visst tvivel gick han med på det och jag drog raskt täcket över huvudet på oss båda. Där låg vi helt tysta och tittade på varandra och mindes tillsammans hur det var att vara barn. Efter en halv minut kved sambon att han höll på att kvävas och undrade om vi kunde sluta. Men så skojigt det var under den halva minuten! Nu har jag många framtida kojbyggen att se fram emot.

Så här enkelt kan det faktiskt vara att skapa sina små stunder av lycka...

 

Åsa Scahrin

Bild: Helene Nordgren

Alla blogginlägg