Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Skratta för livet

Åsa och martin
Blogg

Skratta för livet

Vi vet ju alla att det gör oss otroligt gott att skratta. Tyvärr gör vi vuxna det alldeles för sällan. En genomsnittlig vuxen person skrattar cirka 15 gånger per dag. Denna siffra ska jämföras med barn, som ler och skrattar i genomsnitt 400 (!) gånger per dag!

Det är nämligen så här: När vi skrattar triggas många kemiska reaktioner igång i kroppen som har positiva effekter för hälsan. Det stärker vårt immunförsvar, gör oss gladare, minskar smärta och skyddar från skadliga effekter som stress kan orsaka. Skratt ökar även bildningen av serotonin i hjärnan som höjer välbefinnandet.

Och med detta i åtanke blev jag häromdagen så otroligt glad – och började gapskratta! En bekant till mig berättade om sina två fastrar, som varje gång de skulle träffas alltid tog med sig varsitt par extra underbyxor. Varför? Jo, för att de, när de träffades, alltid skrattade så vansinnigt mycket att de kissade på sig…

På bilden ser ni mig och min härlige vän Martin. När vi träffas skrattas det mycket, mycket mer än några ynka femton gånger :)

Åsa Scharin