Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Sollentuna

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Sollentuna

Varmt välkommen till SBF begravningsbyråer i Sollentuna. Vi hjälper dig med formella och praktiska frågorna kring en begravning. Vi finns med dig hela vägen och som stöd och ger råd så att begravningen ska bli precis enligt dina och den avlidnes önskemål.

På våra kontor går vi tillsammans i lugn och ro igenom allt kring begravningen. Vi kan också göra hembesök om det passar dig bättre. Finns det inte möjlighet för ett personligt möte går det även att ordna allt via telefon, mail, och/eller videomöte.

Hitta din auktoriserade begravningsbyrå i Sollentuna

Det finns en auktoriserad begravningsbyrå i Sollentuna

 

IGNIS Sollentuna

Turebergs Torg 2

191 47 SOLLENTUNA

Om auktorisering och om SBF

När man mist en nära anhörig så är det viktigt att få rätt hjälp och stöd av den begravningsbyrå man anlitar. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.

Att anlita en auktoriserad begravningsbyrå innebär att du alltid blir mött av utbildad personal verkligen är engagerad för sitt yrke. Auktorisationen innebär att begravningsbyrån kan hjälpa till med allt från transporter, till begravning och efterföljande juridik. Personalen ska hållas uppdaterad med utbildningar, följa SBF:s riktlinjer gällande etik, arbetssätt och information om priser. Om något ändå skulle gå fel så omfattas byrån av SBF:s Reklamationsnämnd med en garantifond mot förmögenhetsskador inom juridiken.
Läs mer om auktorisationen här https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Planera en värdig begravning med personlig hjälp

Vänta inte för länge med att kontakta en begravningsbyrå, helst inom tre dygn. Dessförinnan bör du vara överens med de närmast anhöriga om de viktigaste frågorna:

  • Var och när skall begravningen hållas?
  • Finns önskemål som den avlidne skrivit ner? Vi gör också en kontroll om Livsarkiv eller andra dokument finns registrerade hos någon av SBF:s byråer i landet.
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller i någon annan trosinriktning?
  • Kremations- eller jordbegravning?
  • Val av kista och eventuellt urna
  • Ska det vara minnesstund? (samling efter begravningen med förtäring)
  • Blommor runt kista eller urna
  • Dödsannons

Begravning Sollentuna

Vi har lång och bred erfarenhet av att arrangera alla typer av begravningar, oavsett om det är borgerliga, svenska kyrkans ordning eller ceremonier inom andra religioner. Vi ger stöd och råd och hjälper er med dom alternativ som passar just er bäst.

Här kan man begravas i Sollentuna

Sollentuna kyrkogård

Silverdals griftegård

St: Eriks begravningsplats (Endast askgravplats samt askgravlund)

Gravsättning

Vi hjälper vi er med alla frågor när det gäller gravsättning som kan göras på flera olika sätt. I Sollentuna kan man välja mellan fem olika alternativ för gravsättning, dessa är:

Urngravplats

askgravplats

askgravlund

minneslund

Kistgrav

Kapell Sollentuna

Borgerliga begravningsceremonier och ceremonier enligt andra trossamfund kan äga rum i lämpliga lokaler eller i allmänna gravkapell. Två kapell tillgängliga för begravning i Sollentuna är exempelvis

Garnisonkapellet (sommarkapell) Silverdals kapell som ligger på samma griftegård, Stillhetens kapell (Sollentuna kyrkogård)

Exempel på kyrkor inom svenska kyrkan i Sollentuna

Sollentuna kyrka

Edsbergskyrka

Turebergskyrkan

Kummelby kyrka

Det finns även Pingstförsamling samt ortodox församling.