Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå på Södermalm

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå på Södermalm

Varmt välkommen till SBF begravningsbyråer på Södermalm. Vi hjälper dig hela vägen och finns med som stöd och ger råd så att begravningen ska bli precis efter dina och den avlidnes önskemål.

På våra kontor går vi tillsammans i lugn och ro igenom allt kring begravningen. Vi kan också göra hembesök om det passar dig bättre.  Finns det inte möjlighet för ett personligt möte går det även att ordna allt via telefon, mail, eller videomöte.

Hitta SBF begravningsbyråer på Södermalm

Det finns sex auktoriserade begravningsbyråer på Södermalm:

Andersson-Munkert Begravningsbyrå

Ringvägen 6

117 26 STOCKHOLM

Cardells Begravningsbyrå

Folkungagatan 93

116 30 STOCKHOLM

A F Beckman Begravningsbyrå

Renstiernas gata 49

116 31 STOCKHOLM

IGNIS Södermalm

Ringvägen 79

118 61 STOCKHOLM

IGNIS Stockholms Nya

Hornsgatan 50

118 21 STOCKHOLM

Th Söderquist Begravningsbyrå

Mariatorget 1

118 48 STOCKHOLM

Auktoriseringen är din garanti för rätt hjälp

När man mist en nära anhörig så är det viktigt att få rätt hjälp och stöd av den begravningsbyrå man anlitar. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.

Att anlita en auktoriserad begravningsbyrå innebär att du alltid blir mött av utbildad personal som är djupt engagerade i sitt yrke. Auktorisationen innebär att begravningsbyrån kan hjälpa till med allt från transporter, till begravning och efterföljande juridik. Personalen ska hållas uppdaterad med utbildningar, följa SBF:s riktlinjer gällande etik, arbetssätt och information om priser. Om något ändå skulle gå fel så omfattas byrån av SBF:s Reklamationsnämnd med en garantifond mot förmögenhetsskador inom juridiken.
Läs mer om auktorisationen här https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Planera en värdig begravning med personlig hjälp

En begravning innehåller en mängd olika moment och detaljer. Här följer en lista över detaljer som kan vara bra att ha tänkt igenom innan planeringsmötet med begravningsbyrån

  • Var och när skall begravningen hållas?
  • Finns önskemål som den avlidne skrivit ner? Vi gör också en kontroll om Livsarkiv eller andra dokument finns registrerade hos någon av SBF:s byråer i landet.
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller i någon annan trosinriktning?
  • Kremations- eller jordbegravning?
  • Val av kista och en eventuell urna
  • Ska det vara minnesstund? (samling efter begravningen med förtäring)
  • Har ni funderat på en dödsannons?
  • Blommer på eller runt kistan eller urnan vid ceremonin?

Begravning Södermalm

Hos oss får ni råd, stöd och hjälp kring begravningens praktiska bitar som till exempel val av ceremonilokal för själva begravningsakten. Med vår lokala kännedom kan vi även hjälpa er med kontakter inför val av begravningsplats och vilken typ av grav man kan välja. Vi vet också vart det går att ordna en förtäring oavsett om det är middag eller ett kaffe.

Begravningsplatser

Kyrkogårdar på Södermalm är Katarina kyrkogård som inte har nya urngravar eller kistgravar att erbjuda, alternativ finns att gravsätta i den nyanlagda askgravplatsen på kyrkogården. Maria Magdalena kyrkogård där urngravar, askgravar och minneslund finns. Högalids kolumbarium och i den övre delen av kolumbariet som är utformad som en öppen gård med gräsmattan finns en minneslund. Det kan finnas lokala begränsningar på vissa av de ovan nämnda kyrkogårdarna. Däremot är Skogskyrkogården i Enskede en vanlig sista viloplats och i viss mån Norra begravningsplatsen som ligger i Solna.

Kyrkor Södermalm

Här är ett urval av kyrkor för begravning på och omkring Södermalm 

Svenska kyrkan:

Katarina kyrka

Allhelgona kyrka

Högalidskyrkan

Maria Magdalena kyrka

Sofia kyrka

Erstakyrkan Ersta Diakoni

Södermalmskyrkan Wao church

Andreaskyrkan Equmeniakyrkan

Söderhöjdskyrkan Evangeliska frikyrkan

Kapell

Och här är ett urval av kapell

Skogskyrkogården har fem kapell man kan välja: Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Uppståndelsekapellet och Skogskapellet.