Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Din lokala auktoriserade begravningsbyrå på Östermalm

Din lokala auktoriserade begravningsbyrå på Östermalm

Välkommen till SBF begravningsbyråer på Östermalm. Hos oss får du hjälp av kunniga och erfarna rådgivare som guidar dig genom alla steg när du ska ordna en begravning. Vårt mål är att hjälpa er arrangera begravningen så att den blir precis så som ni önskar.

Kontakta oss för att få veta mer eller boka ett möte. Ett möte med begravningsbyrån kan ske på olika sätt, antingen besöker man begravningsbyrån eller så har man mötet över telefon/video, vilket är smidigt om man tex är boende på annan ort. Begravningsbyrån kan även göra hembesök. Du väljer vilket som är det bästa sättet för dig.

Hitta SBF begravningsbyråer på Östermalm

Det finns två auktoriserade begravningsbyråer på Östermalm:

IGNIS Norrmalm

Sveavägen 116

113 50 STOCKHOLM

Klockarebolagets Begravningsbyrå

Linnégatan 48 A

114 54 STOCKHOLM

Om auktorisering och om SBF

När man mist en nära anhörig så är det viktigt att få rätt hjälp och stöd av den begravningsbyrå man anlitar. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.

Att anlita en auktoriserad begravningsbyrå innebär att du alltid blir mött av utbildad personal som har ett stort engagemang för sitt yrke. Auktorisationen innebär att begravningsbyrån kan hjälpa till med allt från transporter, till begravning och efterföljande juridik. Personalen ska hållas uppdaterad med utbildningar, följa SBF:s riktlinjer gällande etik, arbetssätt och information om priser. Om något ändå skulle gå fel så omfattas byrån av SBF:s Reklamationsnämnd med en garantifond mot förmögenhetsskador inom juridiken.
Läs mer om auktorisationen här https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Vi hjälper er att planera och genomföra en personlig och minnesvärd begravning

Det är många frågor och beslut att ta ställning till i samband med en begravning. Vi hjälper er genom hela planeringsprocessen. Tillsammans med er går vi igenom vilka valmöjligheter som finns och diskuterar hur ni vill att begravningen ska utformas efter era önskemål.

Innan mötet med begravningsbyrån kan det vara bra att förbereda sig, gärna tillsammans med de närmaste om det går. Det är många beslut som ska tas och frågor som begravningsbyrån ställer. Nedan är en lista med några av de frågor som tas upp.  

 

  • Var och när skall begravningen hållas?
  • Finns önskemål som den avlidne skrivit ner? Vi gör också en kontroll om Livsarkiv eller andra dokument finns registrerade hos någon av SBF:s byråer i landet.
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller i någon annan trosinriktning?
  • Kremations- eller jordbegravning?
  • Val av kista eller urna
  • Ska det vara minnesstund? (samling efter begravningen med förtäring)
  • Ordna med begravningsmusik
  • Skapa dödsannons
  • Blomsterarrangemang på eller kring kista eller urna

Begravning Östermalm

Vi har lång och bred erfarenhet av att arrangera alla typer av begravningar, som borgerliga, svenska kyrkans ordning eller ceremonier enligt andra trossamfund. Vi hjälper er med dom alternativ som passar just er bäst.

Begravningsplatser

Det finns kyrkogårdar och begravningsplatser på och i närheten av Östermalm.
För att nämna några finns Galärvarvets kyrkogård på Djurgården och Engelbrekts columbarium. Norra Begravningsplatsen och Skogskyrkogården är också två vanliga alternativ.

Närliggande Kyrkor för kyrklig begravningsordning

Omkring Östermalm finns det många vackra närliggande kyrkor  som Oscarskyrkan, Gustaf Adolfskyrkan, Djurgårdskyrkan, Olaus Petrikyrkan, Engelbrektskyrkan, Hjorthagskyrkan, Sankt Georgios kyrka, Korskyrkan, och Seglora kyrka.

Kapell i närheten

Galärvarvskapellet som ligger vid Galärvarvskyrkogården är ett alternativ för ceremonier i annan ordning än svenska kyrkans.