Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Järfälla

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Järfälla

Varmt välkommen till SBF begravningsbyråer i Järfälla. Hos oss kan du få hjälp med allt som rör begravningen. Vår uppgift är att visa vilka valmöjligheter som finns och att ordna det som du vill ha hjälp med kring en begravning.

Kontakta oss för att få veta mer eller boka ett möte. Ett möte med begravningsbyrån kan ske på olika sätt, antingen besöker man begravningsbyrån eller så har man mötet över telefon/video, vilket är smidigt om man tex är boende på annan ort. Begravningsbyrån kan även göra hembesök. Glöm inte att du även hittar information på hemsidan.

Hitta din auktoriserade begravningsbyrå i Järfälla

Det finns en SBF begravningsbyrå i Järfälla:

 

Järfälla Begravningsbyrå

Drabantvägen 17

177 50 JÄRFÄLLA

Om auktorisering och om SBF

När man mist en nära anhörig så är det viktigt att få rätt hjälp och stöd av den begravningsbyrå man anlitar. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.

Att anlita en auktoriserad begravningsbyrå innebär att du alltid blir mött av utbildad personal som verkligen är engagerade i sitt yrke. Auktorisationen innebär att begravningsbyrån kan hjälpa till med allt från transporter, till begravning och efterföljande juridik. Personalen ska hållas uppdaterad med utbildningar, följa SBF:s riktlinjer gällande etik, arbetssätt och information om priser. Om något ändå skulle gå fel så omfattas byrån av SBF:s Reklamationsnämnd med en garantifond mot förmögenhetsskador inom juridiken.
Läs mer om auktorisationen här https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Vi hjälper er att planera och genomföra en personlig och minnesvärd begravning

När man ska anordna en begravning är det mycket man som anhörig behöver planera. Vi hjälper er genom hela planeringsprocessen.

Tillsammans med er går vi igenom vilka önskemål och valmöjligheter som finns. Innan mötet med begravningsbyrån kan det vara bra att förbereda sig med de närmast anhöriga om de viktigaste frågorna. Här nedan följer en lista med viktiga val att göra.

 

  • Var och när skall begravningen hållas?
  • Finns önskemål som den avlidne skrivit ner? Vi gör också en kontroll om Livsarkiv eller andra dokument finns registrerade hos någon av SBF:s byråer i landet.
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller i någon annan trosinriktning?
  • Kremations- eller jordbegravning?
  • Val av kista och eventuellt en urna
  • Ska det vara minnesstund? (samling efter begravningen med förtäring)
  • Har ni funderat på dödsannons? Var vill ni annonsera? Finns det önskemål om utformningen?

Begravning Järfälla

Hos hos får ni råd, stöd och hjälp kring begravningens praktiska bitar som till exempel val av kyrkogård och vilken gravtyp man kan välja.

Begravning Järfälla

Hos hos får ni råd, stöd och hjälp kring begravningens praktiska bitar som till exempel val av kyrkogård och vilken gravtyp man kan välja.

Kyrkor för begravning enligt Kyrkans ordning

Vi på SBF hjälper gärna till med att hitta en kyrka som passar just dina önskemål. 

Här är några närliggande kyrkor där begravningsgudstjänster enligt Svenska kyrkans ordning kan äga rum

Viksjö kyrka

Maria kyrka ligger i Jakobsberg

S:t Lukas kyrka som ligger i Kalhäll

Järfälla kyrka

För att nämna några andra församlingar finns även

Jakobsbergskyrkan tillhör Equmeniakyrkan

Aspnäskyrkan tillhör Pingstkyrkan

Heliga Trefaldighets katolska kyrka

Begravningsplatser och gravar

Järfälla kyrkogård ligger i Barkarby och Görvälns griftegård ligger nära Görvälns friluftsområde och slott. Det är två begravningsplatser i Järfälla. Här finns olika typer av gravar att välja på som kist- och urngravkvarter, askgravlund och askgravplats. Det finns även minneslund som val. På Görvälns Griftegård finns även ett muslimskt kvarter.

Kapell

Borgerliga begravningar eller begravningar i annan kyrklig ordning än Svenska kyrkans kan hållas i Pilgrimskapellet vid Görvälns griftegård.

En borgerlig begravningsceremoni kan utformas fritt efter anhörigas önskemål och kan exempelvis hållas vid en sjö, i en lokal eller i en trädgård.