Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Stress och osäkerhet - ändå klarade våra byråer pandemin bra!

Begravningsbyråerna och pandemin
Undersökning

Begravningsbyråerna sattes under hård press framförallt under pandemins förta halvår våren 2020. 65% av cheferna inom våra 400 begravningsbyråer som tillhör Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer upplevde stress, press och oro under pandemivåren 2020 visar en undersökning gjord våren 2022. 

Ändå upplevde 50% av de auktoriserade begravningsbyråerna att de kunde upprätthålla samma servicegrad mot anhöriga genom bland annat genom digitala möten och direktsända ceremonier. Väldigt få byråer ansåg att servicegraden blev drabbad i hög grad.

-Det tyder på ett väldigt högt engagemang bland våra byråer. Att utsätta sig för smittorisker varje dag i jobbet och arbeta med skyddskläder är en sak. Men ta hand om anhörigas frustration att inte kunna genomföra begravningsceremonier som vanligt var kanske ändå det värsta, menar Ulf Lernéus hos Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.
Därför är det extra glädjande att se att så många byråer kämpade för att upprätthålla kundnöjdheten.

Under pandemin hade vi 200.000 besök på vår sida om Covid-viruset. Den 10 januari 2022 hade vi över 4.000 besök – samma dag som regeringen än en gång beslutade om skärpta smittskyddsåtgärder. -Det var i ett läge då vi var oändligt trötta på restriktioner. Tack och lov var det sista gången restriktioner utfärdades. Den 9 februari 2022 gick vi mot det normala igen. Hur framtiden med viruset ser ut vet ingen, men våra begravningsbyråer är iallafall beredda att ta sitt ansvar, säger Ulf Lernéus. En tidslinje om hur pandemin påverkade begravningar kan du se här >>