Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

SBF startar podden ”En hyllning till livet”.

Podd En hyllning till livet
Pressmeddelande

Varför pratar vi så lite om döden i Sverige och varför är vi så rädda för den?

Det finns ju inget alternativ - vi kommer alla att förlora människor vi älskar och till slut också själva att dö. I den nystartade podden ”En hyllning till livet” vågar Åsa Scharin och Helene Wish Persson prata om döden – och livet. För även om döden knackar på vår dörr en dag så ska vi ju leva alla andra dagar! Och det ska vi göra på allra bästa sätt, tycker Åsa och Helene.

De båda har, under Helenes tid som programledare på P4 Kristianstad Sveriges Radio, samarbetat med olika radioprogram under flera års tid. De har bland annat gjort ”Lyckostudion” och den mycket uppskattade programserien ”Vi måste våga snacka om döden”, som sändes i 8 avsnitt. I den nya podden tar de åter upp denna livsviktiga tråd. Tillsammans med gäster pratar de nu vidare om vad som är viktigt i livet, hur det är att förlora nära och kära, upplevelser kring död, det personliga sista avskedet och det viktiga sorgearbetet med mera.

Bakom podden står Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

– För oss är det viktigt att delta i det offentliga samtalet om livet, döden och det personliga sista avskedet. Podden ”En hyllning till livet” är ett sätt att göra det, säger Ulf Lernéus, förbundsdirektör för Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

Helene berättar om hur hon tänkte när hon fick frågan om att göra podden tillsammans med Åsa:

– Jag blev glad och kände att vi kommer att kunna hjälpa människor i våra orädda samtal kring sorg och livets slut. Att vi samtidigt får hylla livet och prata om att förverkliga drömmar känns som en ynnest.

För Åsas del, vars motto är ”Jag vägrar dö på en tråkig dag”, känns podden som en naturlig förlängning till hennes blogg, som finns på Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråers hemsida, www.begravningar.se. – Det är faktiskt vår skyldighet att njuta som om varje dag vore den sista, förklarar hon. Livet är en gåva som vi ska vara väldigt rädda om och tacksamma för. Ju förr vi människor förstår det, desto bättre…

Till Podden