Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Bris och familjesidan
Pressmeddelande

Familjesidan.se tänder ljus för Bris

I allhelgonahelgen tänds ljusen på gravar, i minneslunder och på andra minnesplatser. Men också i de digitala minnesrummen.
-Många har långt till gravplatsen och nu i pandemin så kan många dra sig för att möta folksamlingar på kyrkogården. Därför vill vi uppmärksamma att det går att tända ett digitalt ljus i någons minnesrum.
-Vi gör det i samarbete med Bris där familjesidan.se skänker 5 kronor för varje tänt digitalt ljus under allhelgonahelgen, säger Ulf Lernéus.

Även i sociala medier finns ett behov av att bearbeta sorg och visa uppskattning för ett liv som ha levts. Därför ökar antalet tända ljus och minnesord på familjesidan.se för varje år.

-Många barn vänder sig till Bris när någon i familjen har gått bort eller med sina frågor och funderingar om döden. Sorg är en naturlig del av livet men också viktigt att bearbeta, därför känns det särskilt bra att vuxna genom att tända ett ljus samtidigt kan stötta barn som mår dåligt. Vi är väldigt tacksamma för familjesidans engagemang i detta, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris.

Familjesidan.se är en neutral sida för begravningsbranschen som samlar drygt hälften av alla dödsannonser och minnesrum i landet. Sidan drivs av Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer men även byråer som inte tillhör SBF använder sidan för att dödsannonsen ska bli lätt att hitta för vänner och släktningar.

-Förut spelade den lokala morgontidningen en större roll än idag att informera lokalsamhället om avlidna. Sidorna med dödsannonser har fortfarande en hög läsning men i takt med att papperstidningen läses av färre och de digitala tidningarna blir starkare, så har dödsannonsen också blivit digital.

-Det har samtidigt öppnat upp för fler möjligheter mot gäster på begravningen och vänner på distans som vill delta. Nu kan man köpa en blomma och skänka en minnesgåva till begravningen direkt från ett minnesrum. Men också funktionen att tända ett digitalt ljus och skriva ett minnesord ger möjligheter att när som helst skänka en tanke åt någon som betytt mycket i ens liv, säger Ulf Lernéus.