Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Artikel

Att minnas utan att sörja

Nu närmar sig allhelgonahelgen och i år blir det en speciell helg. Det är många som mist en kär mor eller farförälder under pandemin. Även om man har haft tid att förbereda sig på att någon kommer att dö så är vi sällan beredda på det tomrum som uppstår, på förlusten som till en början kan kännas som en chock. 
Livet som efterlevande kan man aldrig riktigt föreställa sig. 

Sorgens funktion är att hjälpa oss att förstå, möta och bearbeta de tankar och känslor som väcks. Sorgen är en process där vi också ska lära oss att själva fortsätta leva.
Mitt i detta så bevarar vi och hedrar minnet av det liv som levts. Just detta är en så viktig del av sorgearbetet, att minnas.

I allahelgonahelgen umgås vi och för många inkluderar samvaron också de som inte längre finns ibland oss. Vi går till kyrkogården tillsammans och tänder ljus på gravar och i minneslunder. Även om vi inte är drabbade av sorg i nära tid så ger stunden på kyrkogården eftertanke, kanske lär vi oss uppskatta livet mer genom att närma oss döden.

Vi har alla någon vi minns. Tänd ett ljus för dem. Kan du inte gå till kyrkogården så varför inte tända ett digitalt ljus på familjesidan.se? Om du kan minnas utan att känna för stor sorg så tillhör du en skara där just ditt sorgearbete har fungerat väl och du har lärt dig att fortsätta leva. 

Hälsningar 
Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer