Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Världens lyckligaste folk – så klart!

Åsa Scharin såpbubblor
Blogg

Världens lyckligaste folk – så klart!

För sjätte året i rad har finländarna blivit utsedda till världens lyckligaste folk. Sverige ligger på sjätte plats omgivna av länder som Norge, Danmark, Island och Nederländerna, så vi är ju inte så dåliga vi heller.

Men vad är det som gör just finländarna så extra lyckliga? Som barn till två finlandssvenska föräldrar vet jag med hundra procents säkerhet svaret: En finländare vet att allt alltid kan gå åt h-vete…

Jag lever själv med den vetskapen – varenda dag. Och eftersom jag gör det så tackar jag varje morgon för att jag lever, för att det inte fälls några bomber över oss, för att jag kan gå till köket och laga en god frukost, för att jag har en familj, vänner, jobb…

Många av mina vänner har svårt att tro att jag verkligen talar sanning. Men det gör jag. Det är samma sak varenda gång jag går och handlar mat. Jag känner tacksamhet både över att det finns mat att köpa och att jag har råd att köpa den!

Hur skulle jag kunna vara något annat än lycklig då..?

Åsa Scharin