Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Vår magiska podd är lanserad!

Podd - Åsa och Helene
Blogg

Vår magiska podd är lanserad!

Helene och jag har ju fått det hedervärda uppdraget att göra en podd för Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer, som precis som Facebooksidan heter ”En hyllning till livet”. Ja, hedervärt är verkligen ordet, för att få möjlighet att prata om två så viktiga ämnen – Livet och Döden – är ingen liten sak.

För flera år sedan gjorde Helene och jag en programserie på Sveriges Radio P4, som hette ”Vi måste våga snacka om döden” i 8 avsnitt, där vi bjöd in en massa spännande gäster – allt från begravningsentreprenörer, sorgebearbetare och medium till människor som förlorat ett barn, en person som själv levde med överhängande hot om att dö och sist, men inte minst, självaste förbundsdirektören för Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer, som är expert på precis allt som har med begravningar att göra.

Och vilken succé det blev! Så när vi nu fick frågan om att göra podden kände vi ingen tvekan – bara stor glädje. Vi kommer att utgå ifrån det mycket, mycket kloka uttrycket: ”En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva”. Med andra ord – ja, vi kommer att dö, ja, vi kommer att förlora människor vi älskar, ja, vi kommer att drabbas av sorg, men – det är också viktigt att ta till vara på Livet så länge vi har det. Att uppskatta allt det fina livet ger, våra vänner, vår familj, vår kärlek. Och inte minst, vår hälsa, så länge vi har den.

Allt detta och mycket, mycket mer kommer du att kunna lyssna på och du är varmt välkommen!

Här kan du lyssna på oss