Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Tråkigt under pandemin? Lek hotell!

Åsa Scharin bloggar_ lek hotell
Blogg

Tråkigt under pandemin? Lek hotell!

Börjar du bli sugen på att resa? Att få lite roligt i vardagen? Gör som jag och min sambo – lek hotell! På torsdag eftermiddag bestämde vi oss - i helgen ska vi leka att vi bor på hotell. Vi fick underbara hotellfrukostar (givetvis med alkoholfritt mousserande vin – är man på hotell så är man) och makalösa middagar. Till lunch på lördagen låtsades vi att vi fick besök av en asiatisk kock (spelad av min sambo) och gjorde en liten film, som vi publicerade på Facebook och Instagram.

Vännerna var lyriska. Kommentarerna haglade och en kreativ person frågade hur vi hade tänkt oss med bäddningen av sängen – skulle någon komma och fixa det? Vilken god idé, tänkte vi, och lekte genast att vår käre granne Nikolas skulle komma och bädda. På söndagen hade vi så roligt att vi bestämde att vi skulle stanna en natt till. Genast kom en kommentar från en av mina mycket beresta väninnor i Stockholm: ”Glöm inte att be om rabatt och sen utcheckning”.

Det var ju fullkomligt lysande tänkt och efter en tuff förhandling lyckades vi faktiskt få till både rabatt och sen utcheckning. Samma väninna skrev också att hon med spänning såg fram emot när vi skulle ringa roomservice mitt i natten för lite ”nattamat”. Just den biten missade vi faktiskt, för det blev afrikansk dans där på kvällen och vi somnade fullkomligt utmattade och med ett stort leende på läpparna.
Vi tänker dock att vi ska testa roomservicen nästa gång vi leker hotell – och (!) se till att bli hämtade i en rosa limousin. Man måste ju ha något kvar att se fram emot också…

P.S. För intresserade läsare kan jag tipsa om Spotifylistan ”Hotel lounge music”. Vi snackar 14 timmar och 43 minuter. Kan med fördel spelas nonstop hela helgen…

 

Åsa Scharin