Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Podd - En hyllning till livet

Lev nu och dö sen!
Blogg

Podd - En hyllning till livet

Ja, för det är ju så det är, eller hur? När Nasse säger ”En dag ska vi alla dö”, så svarar kloka Nalle Puh alltid ”Ja, och alla andra dagar ska vi leva”. För många år sedan började jag samarbeta med Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer, SBF. Det var en jätteslump, egentligen. Jag och en väninna hade suttit och druckit champagne en kväll och kommit på att ingen av oss hade lust att dö om inte någon tog fram en rosa kista (på den tiden fanns det mest ljus- eller mörkbeiga kistor).

För att göra en lång historia kort. SBF fick reda på detta (via många omvägar) och tog kontakt med mig. Det resulterade i att vi inledde ett härligt samarbete där vi bland annat designar lite mer ”livsbejakande” kistor än vanligt.

I alla fall. Detta samarbete har gjort att jag har träffat många, många fler begravningsentreprenörer än människor normalt sett gör. Och jag har frågat dem vad människor som kommer in på en begravningsbyrå pratar om när de ska begrava en nära anhörig. Jag blev ärligt talat förvånad över svaret. Det visar sig nämligen att de allra flesta vill prata om LIVET! Det liv som den avlidna personen levde, allt roligt, all kärlek, barn, ja allt som livet handlar om.

Så därför – tadaaaa – kommer jag och min härliga väninna Helene att starta en podd som handlar om just detta – lev nu och dö sen! Helene var tidigare programledare på Sveriges Radio och hon och jag gjorde bland annat en programserie om döden som blev otroligt uppskattad. Nu tar vi klivet ännu längre! Tillsammans ska vi självklart ta upp viktiga, jobbiga och sorgliga saker som har med död och begravning att göra, men vi ska också HYLLA LIVET!

Håll ögon och öron öppna – för snart händer det!

Åsa Scharin