Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Man knuffas dit man ska i livet och möter dem man behöver

Åsa kramar björn
Blogg

Man knuffas dit man ska i livet och möter dem man behöver

Ibland händer det bara – plötsligt läser man något och allt står ”som förklarat”. Jag har fått den enormt stora äran att vara en av åtta kvinnor som blivit intervjuade till en bok. Författarinnan, Henny Tillberg, är en mycket begåvad, ung kvinna i Skåne, som har träffat flera kvinnor som på olika sätt gjort stort intryck på henne. Så stort intryck att hon bestämde sig för att skriva en bok.

En av kvinnorna som Henny intervjuat är låtskrivaren Monica Forsberg. I ett stycke berättar hon om när hon som 20-åring låg inlagd på sjukhus. I sängen bredvid låg en gammal dam och de började prata. Damen sa att hon nog snart skulle dö och Monica undrade försiktigt om hon inte var rädd för att dö. ”Inte alls”, svarade hon. ”Jag är färdig med det här livet och förberedd för nästa. Men det jag säger till dig nu vill jag att du kommer ihåg”, sa damen med svag röst. ”Man knuffas dig man ska i livet och möter dem man behöver”.

Nästa morgon var sängen tom.

När jag läste dessa ord rös jag över hela kroppen. Hon hade ju rätt! Det är ju precis exakt så det är! Monica Forsberg har levt med dessa ord i över 50 år och nu är det min tur. Redan nu, bara några dagar senare, har jag hunnit ge orden vidare till flera av mina vänner och nu får också du som läser min blogg dem.

Se det som en gåva.

P.S. Boken heter ”Kvinnor som inspirerar” av Henny Tillberg och finns att köpa här:

 

Åsa Scharin