Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Kraftkvinnor i podden!

Kraftkvinnor
Blogg

Kraftkvinnor i podden!

Hur ska man beskriva två kvinnor som Amelia Adamo och Birgitta Piper? Båda två födda på 1940-talet med ett nyligen avslutat världskrig bakom sig och en ocean av möjligheter framför sig.

Amelia och Birgitta har verkligen tagit för sig av livet på många olika sätt och skrattar när Helene och jag frågar hur de tänker när det gäller det numera klassiska uttalandet ”Jätteproppen Orvar”. Det var journalisten Maria Hörnfeldt på Expressen som år 1984 fällde kommentaren i frustration över att 40-talisterna hindrade 60-talisterna från att komma in på arbetsmarknaden. – Ja, säger Amelia när hon har skrattat klart, där fick hon sina ”five minutes of fame”…

Det går helt enkelt inte att komma åt dessa kvinnor. De är fantastiska, inspirerande, snälla, hjälpsamma och saker och ting sker på deras villkor. Punkt. Efter att ha spelat in avsnitten med dem så var både Helene och jag helt sänkta av ren utmattning. Det är ett gott betyg till damerna. I podden kan ni lyssna på deras erfarenheter och goda råd. Gör det!

Lyssna här >>

Åsa Scharin