Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Helene och jag ska avdramatisera döden…

Åsa och Helene samtalsspelet

Helene och jag ska avdramatisera döden…

Det är nog egentligen inte möjligt, tänker jag när jag ser kortspelet/samtalsspelet ”Ett levande samtal”, som finns att köpa hos Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer. Fast samtligt – vi borde ju faktiskt prata mer om döden än vi gör här i Sverige.

Samtalsspelet innehåller kort med frågor som: ”Vad vill du hinna med innan du dör”, ”Vad är du mest stolt över i ditt liv”, ”Om du fick veta att du skulle dö imorgon, vad skulle du göra?”, ”Var vill du begravas?”.

Det här är ju perfekt för en tjejträff eller varför inte efter en mysig parmiddag med vännerna. Jag har en känsla av att många skulle bli förvånade över att höra vad deras partner svarar på vissa av frågorna…

Men först av allt – det här tänker jag tvinga min ”partner in crime” – Helene Wish Persson att spela med mig ett kommande poddavsnitt av ”En hyllning till livet”. Det kommer att bli väldigt, väldigt spännande, det kan jag garantera.

Här kan du köpa Ett levande samtal

Åsa Scharin