Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

Dogge Doggelito har sin begravning planerad och klar

Dogge har begravningen planerad
Blogg

Dogge Doggelito har sin begravning planerad och klar

För några år sedan träffade jag Dogge Doggelito och vi började prata om Livet och Döden. 

Dogge menar att det finns två saker ingen vill prata om i Sverige – pengar och döden. ”Jag har förlorat min fru, min dotter, min bäste vän och min hund. Men det är en del av livet. Vissa har längre resor här på jorden, andras är kortare. 

Själv är Dogge inte rädd för döden. Han är övertygad om att detta bara är början – vi lever garanterat vidare på något sätt. Så hur ska hans egen begravning se ut en gång i framtiden?

”Jag ska begravas i Botkyrka kyrka och min kista, som ska vara av ädelträ från de mörkaste regnskogar, ska köras dit i en specialbeställd Volvo. Men först måste jag köras ett sista varv runt Alby. Kistan ska vara svept i två flaggor – en svensk och en venezuelansk, för min pappa är från Venezuela”. 

Han fortsätter: ”Jo, och så ska det vara en stor konsert. Det ska spelas salsa från Venezuela – ’Todo tiene su final’ av Hector Lavoe,. Det betyder ’Allt har sitt slut’. Plus visor från Bohuslän, mormor kommer därifrån. Balladen om Oscar Lundén måste vara med. Det får så klart gärna vara någon rappare också. 

Dogge talar entusiastiskt om att bärarlaget, bestående av hans barn och syskon, ska bära kistan ut till kyrkogården. ”Jag ska begravas direkt. Och efteråt ska alla gå hem. Då är det slut. Det ska så klart vara en fest också, men den kör vi innan begravningen, med snittar och Joseph Törley, ett ungerskt mousserande vin. Och så glömde jag likvakan. Den ska vara allra först. Och då ska alla gråta”. 

Åsa Scharin