Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

101 saker att köpa innan du dör

Saker att köpa
Blogg

101 saker att köpa innan du dör

Jisses, fnös jag när jag hittade boken i min bokhylla. Varifrån kom den här? Att jag själv skulle ha köpt den är helt otänkbart, så förmodligen var den en gåva från någon omtänksam väninna. Typ.

Men jag blev ändå lite nyfiken och började bläddra. Författarna, som båda två är s k livsstilsjournalister har alltså sammanställt den ultimata shoppinglistan över prylar du inte kan leva utan. Och de har gjort urvalet åt oss, så det behöver vi inte själva hålla på med. Här finns allt från det bästa läppstiftet, de bästa lakanen, de mest väldoftande doftljusen och den bästa plånboken till den bästa kaffemaskinen, den godaste vodkan och den ultimata regnrocken.

Fiffigt, va? Eller? Finns det möjligen andra saker som är viktigare i livet än shopping och prylar? Jag raljerar lite nu, jag inser det, men med åldern har prylar fått mindre och mindre betydelse i mitt liv. Istället är det hälsan, kärleken och vännerna jag bryr mig om. Det räcker väldigt långt.

En sak som slog mig så sent som i helgen, när vi hade bjudit in vänner på middag både fredag och lördagkväll, var att det inte är vad man bjuder på som är det viktiga. Vi insåg i slutet av veckan att vi verkligen inte varken skulle hinna eller orka laga middagarna och valde istället att köpa maten färdig.

Tror ni att våra gäster var missnöjda eller tyckte att kvällen inte blev så rolig som den i annat fall skulle ha blivit? Naturligtvis inte. Vi umgicks, pratade och skrattade precis lika mycket även fast lasagnen kom från Maxi på fredagen och sushin från en liten asiatisk restaurang i närheten på lördagen.

På temat att tänka på vad som verkligen är viktigt i livet och skippa resten…

Åsa Scharin