Hem begravningar.se
Garantin för rätt hjälp

Konsumenttelefon. 020-210 210 | E-post. info@begravningar.se

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Falun, Borlänge & övriga Dalarna

SBF din lokala auktoriserade begravningsbyrå i Falun, Borlänge & övriga Dalarna

Varmt välkommen till SBF begravningsbyråer i Dalarna. Här hjälper vi dig och din familj med allt kring begravningen. Vi hjälper dig att forma ett avsked utifrån era önskemål. Vi anordnar begravningar över hela Dalarna.
Vi som arbetar på begravningsbyråerna här har lång erfarenhet och känner väl till de lokala förutsättningarna - med vår kunskap och stöd så är vi garantin för rätt hjälp i en svår stund.
Vill du planera en begravning kan du antingen ringa, maila eller boka ett personligt möte. vi erbjuder också hembesök eller digitalt möte för de som önskar, du väljer själv.

Hitta SBF begravningsbyråer i Dalarna

Sveriges auktoriserade byråer finns representerade i hela Dalarna, från Älvdalen i norr, till Avesta i söder. 

Det finns 9 auktoriserade begravningsbyråer i Dalarna:

Esters Begravningsbyrå

Insjövägen 8

793 33 LEKSAND

Folkare Begravningsbyrå AB

Poppelvägen 5B

774 41 AVESTA

Mora Begravningsbyrå AB

Köpmannagatan 3 C

792 30 MORA

Lindblads Begravningsbyrå

Kaplansgatan 8

792 32 MORA

Malung-Sälen Begravningsbyrå

Postgatan 13

782 31 MALUNG

Begravningsbyrån Brandser

Järnvägsgatan 52

780 50 VANSBRO

Familjen Holms Begravningsbyrå

Kyrkogatan 11

794 30 ORSA

Familjen Holms Begravningsbyrå

Dalgatan 78

796 31 ÄLVDALEN

Om auktorisationen och om SBF

När man mist en nära anhörig så är det viktigt att få rätt hjälp och stöd av den begravningsbyrå du anlitar. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.

Att anlita en auktoriserad begravningsbyrå innebär att du alltid blir mött av utbildad personal som har stor yrkeskunskap. Auktorisationen innebär att begravningsbyrån kan hjälpa till med allt från transporter, till begravning och efterföljande juridik. Personalen ska hållas uppdaterad med utbildningar, följa SBF:s riktlinjer gällande etik, arbetssätt och information om priser. Om något ändå skulle gå fel så omfattas byrån av SBF:s Reklamationsnämnd med en garantifond mot förmögenhetsskador inom juridiken.
Läs mer om auktorisationen här https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Som auktoriserad begravningsbyrå erbjuder vi också juridisk hjälp med bouppteckningar.

 

Vi planerar begravningen tillsammans

Tillsammans med rådgivare går vi igenom de frågor som kommer upp i samband med ett dödsfall och utifrån dina specifika önskemål formas begravningen. Här nedan kan du läsa lite om vad ni kommer att prata om under mötet. Det kan vara bra att förbereda sig lite på frågor som:

  • Var och när skall begravningen hållas?
  • Finns önskemål som den avlidne skrivit ner? Vi gör också en kontroll om Livsarkiv eller andra dokument finns registrerade hos någon av SBF:s byråer i landet.
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller i någon annan trosinriktning?
  • Kremations- eller jordbegravning?
  • Val av kista eller urna
  • Ska det vara minnesstund? (samling efter begravningen med förtäring)

Begravningstyper som erbjuds i Falun, Borlänge och övriga Dalarna

Vi begravningsbyråer i Dalarna hjälper till med att ordna olika former av begravningar, från begravningsceremoni med kista till urnbegravning eller direktkremation.

Du kan få en begravning antingen med eller utan ceremoni. För begravningar i Falun och Borlänge, vänd er till SBF-byråerna i Gagnef eller Leksand.  Du väljer själv hur du vill ha ditt möte, digitalt, via hembesök eller besök hos någon av våra byråer. 

Kyrklig, borgerlig eller annan begravning?

Vi kan hjälpa till att arrangera begravningsceremonier enligt alla trosinriktningar eller en borgerlig begravningen för den som inte önskar ha en kyrklig begravning. Om du önskar en kyrklig begravning ansvarar prästen för hur gudstjänsten ser ut, men man kan  som anhöriga kan komma med önskemål om bland annat musik.

En borgerlig begravningsceremoni kan utformas helt efter egna önskemål. Det finns många platser för att hålla en borgerlig begravning, men vanligast brukar vara kapell. Hos de auktoriserade begravningsbyråerna kan du känna dig trygg i att begravningsrådgivarna har stor kunskap om passande ceremonilokaler, de kan även ge råd om begravningsplatser och olika typer av gravar.